Kina køber 300 Boeing-fly

boeing-737-max-wingletsDen amerikanske flyproducent har offentliggjort, at selskabet har solgt 300 fly til Kina og at man samtidig vil oprette en fabrik i landet til endelig færdiggørelse af Boeing 737.

Offentliggørelsen skete samtidig med, at Kinas præsident Xi Jinping var på rundvisning i Boeings samlefabrikker for B787, B777 og B747-8 i Everett ved Seattle i staten Washington.

De 300 fly fordeles mellem kinesiske leasingselskaber og kinesiske flyselskaber. Ordren omfatter 50 langdistancefly og 250 Boeing 737 til en samlet listepris på 38 milliarder dollars.

Samtidig blev det offentliggjort, at Boeing i samarbejde med Commercial Aircraft Corp. of China (COMAC) vil etablere et joint venture, som skal stå for den endelige færdiggørelse af de Boeing 737, som leveres til det kinesiske marked.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.