Kina storsatser på turisme

kina-shoppingDet store land øger sine investeringer i turismen ved at etablere investeringsfonde og opføre turistattraktioner lige fra campingpladser til temaparker for at styrke turistindtægterne til landets vigende økonomi.

Den hastigt voksende middelklasse hjælper turismen til at sætte mere skub i Kinas økonomi, og det har fået regeringen til at øge sin satsning på området ved at fordoble investeringerne i perioden fra 2013 til 2020 til 886 milliarder dollars.

Der skal anlægges 10 nye havne til krydstogtskibe frem til 2020 og de statsejede selskaber opmuntres af Statsrådet til at bygge feriefartøjer.

Desuden skal der anlægges omkring 1.000 campingpladser inden 2020 og opføres 57.000 offentligt tilgængelige toiletbygninger i de kommende tre år. På 10.000 destinationer skal der sikres gratis internetadgang.

Til at betale for herlighederne etableres særlige investeringsfonde og private investorer opfordres til at blive partnere i projekterne.

Yderligere afsættes der ekstra midler til anlæg af nye veje og parkeringspladser ved feriesteder, samt nye lufthavne i det nordvestlige Kina.

Der etableres nye lånemuligheder for virksomheder i turismebranchen og flere feriedestinationer tilbydes skattefordele for at styrke investeringerne.

Med to devalueringer to dage i rap har Kina for alvor udstillet sine økonomiske problemer, som hænger sammen med et vigende ejendomsmarked, mindre investeringer, svigtende global efterspørgsel og et faldende aktiemarked. Udviklingen anses for at være den svageste i de seneste 25 år.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.