Kineserne er guld værd for danske butikker

Der er tale om, at kineserne i gennemsnit lægger 6.628 kroner i kassen hvor andre turister i gennemsnit nøjes med at lægge 564 kroner i de danske forretninger, skriver business.dk.

 

Tallene stammer fra ’Teller’, der er et datterselskab af ’Nets’, som står for indløsning af internationale kreditkort på det danske marked. Teller har set på brugen af det kinesiske betalingskort UnionPay i de danske kortterminaler i maj.

 

Samtidig får de kinesiske turister i stigende omfang smag for at besøge Danmark. Overnatningstallet steg fra 2010 til 2011 med 20,2% og i første kvartal af 2012 er niveauet vikset med 10% over samme periode sidste år.

Danske butikker gør, hvad de kan, for at bedre forholdene for de kinesiske kunder gennem for eksempel kurser i kinesisk købsadfærd og ved at ansætte kinesisk-talende personale.

 

Hos ur- og smykkeforretningen Klarlund i centrum af København siger adm. direktør Stig Andersen, at de kinesiske kunder er beslutningsstærke og under tidspres, når de er i Danmark. De er typisk på rundrejse, med måske en time eller to til shopping på Strøget. Derfor er der ikke tid til at snuble over ordene eller rode med tax-free-formularerne, siger han.

 

"Kineserne kan handle momsfrit og sparer yderligere, da luksusvarer i Kina er belagt med afgifter. Når de handler i en dansk forretning, kan de desuden være sikre på ægtheden, og der er desuden prestige i at have købt varen i Europa," siger Stig Andersen.

 

Folketinget lempede sidste år lovgivningen, så det er blevet lettere for kinesere at få visum til Danmark.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.