Kingfisher på kanten af sammenbrud

Det hårdt gældsplagede flyselskab, som er måneder bagud med lønudbetalinger, måtte mandag standse sine operationer mandag, da teknikere med ansvar for flyvesikkerhed fik andre ansatte til at blive borte fra arbejde.

 

Selv om protester fra Kingfishers ansatte og flyaflysninger ikke er noget nyt, vil den seneste episode underminere tiltroen til selskabets overlevelse på et tidspunkt, hvor det tidligere næststørste flyselskab i Indien i månedsvis uden succes har været på jagt efter ny kapital for at holde sig flyvende.

 

"Lige nu ville det bedste, ejeren kan gøre, være at lukke selskabet helt og udarbejde en rekonstruktionsplan  for at se, om det er muligt at skaffe nye investeringer for herefter at starte på en frisk”, siger Rajan Mehra, den indiske luftfartsekspert og chef for amerikanske Universal Aviation.

 

Kingfishers gæld var ved seneste opgørelse 1,4 milliarder dollar, der er brugt til udvidelse af flyflåden. Bankerne har afvist at låne selskabet flere penge, med mindre man kan yde sikkerhed gennem ny kapital fra fremmede investorer.

 

Kingfisher forhandler med flere flyselskaber om investeringer og håber forhandlingerne får positive resultater inden for de tre måneder, som luftfartsmyndighederne har sat som frist. Det er netop blevet godkendt, at udenlandske flyselskaber kan eje op til 49% af indiske flyselskaber.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.