Kirken på klinten tages ned

mårup kirkeDen 7. september går arkæologer i gang med af fjerne de sidste dele af Maarup Kirke på det yderste af klinten i Lønstrup ved Vesterhavet.

Kirken blev som noget usædvanlig opført i teglsten allerede i 1200-1204 i sikker afstand på godt en kilometer fra det brusende Vesterhav. Siden har havet ædt sig ind i landet, så kirken nu ligger på kanten af klinten, og ville styrte i havet inden længe, hvis ikke arkæologerne pillede den ned sten for sten.

Thomas Bertelsen, redaktør ved Danmarks Kirker på Nationalmuseet: ”Der er nok ingen tvivl om, at det er den første og nok eneste mulighed, som vores generation får for at undersøge et middelalderligt kirkebyggeri sten for sten. Arbejdet med at fjerne de sidste rester af koret, som er det allerhelligste i kirken, byder på flere spændende opgaver. Vi skal blandt andet undersøge alterbordet og afdække en dør, som gemmer på kalkmalerier”.

Interesserede får mulighed for rundvisning af Thomas Bertelsen, der fortæller om nedtagningen onsdag den 9. og onsdag den 16. september kl. 17.00. De arkæologiske udgravninger kan følges ved rundvisninger mandag-torsdag kl. 13.00 fra mandag den 21. september.

Maarup Kirke blev i 1987 verdenskendt, da den blev anvendt som location under optagelserne til Gabriel Axels Oscar-belønnede film Babettes Gæstebud efter Karen Blixens fortælling.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.