Kirken på klinten tages ned

mårup kirkeDen 7. september går arkæologer i gang med af fjerne de sidste dele af Maarup Kirke på det yderste af klinten i Lønstrup ved Vesterhavet.

Kirken blev som noget usædvanlig opført i teglsten allerede i 1200-1204 i sikker afstand på godt en kilometer fra det brusende Vesterhav. Siden har havet ædt sig ind i landet, så kirken nu ligger på kanten af klinten, og ville styrte i havet inden længe, hvis ikke arkæologerne pillede den ned sten for sten.

Thomas Bertelsen, redaktør ved Danmarks Kirker på Nationalmuseet: ”Der er nok ingen tvivl om, at det er den første og nok eneste mulighed, som vores generation får for at undersøge et middelalderligt kirkebyggeri sten for sten. Arbejdet med at fjerne de sidste rester af koret, som er det allerhelligste i kirken, byder på flere spændende opgaver. Vi skal blandt andet undersøge alterbordet og afdække en dør, som gemmer på kalkmalerier”.

Interesserede får mulighed for rundvisning af Thomas Bertelsen, der fortæller om nedtagningen onsdag den 9. og onsdag den 16. september kl. 17.00. De arkæologiske udgravninger kan følges ved rundvisninger mandag-torsdag kl. 13.00 fra mandag den 21. september.

Maarup Kirke blev i 1987 verdenskendt, da den blev anvendt som location under optagelserne til Gabriel Axels Oscar-belønnede film Babettes Gæstebud efter Karen Blixens fortælling.

x

Læs Også

MSC Cruises får sit nye flagskib, MSC Seaside

MSC Seaside er leveret fra Fincantieri værftet og er det andet nye krydstogtskib, som MSC har søsat i 2017. Skibet får hjemmehavn i Miami og er første skib i MSCs Seaside klasse.

Politiet tager 20 spritbilister hver dag

Sidste år sigtede politiet 7.203 personer for spritkørsel, viser tal fra Rigspolitiet. I julefrokostsæsonen sætter politiet ind med ekstra kontrol. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer til at lade bilen stå

Ny ledelse for RCL Cruises i Norden

Julie Ødegaard er udpeget som midlertidig General Manager Nordic for Royal Caribbean International Ltd (RCL). Hun får ansvaret for Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises i Norden.

Konkurs i airberlin koster Rejsegarantifond millionbeløb

LUFTFART: Flere hundrede danske passagerer vil få dækket deres udgifter til ubrugelige flybilletter med airberlin - minus selvrisikoen på 1.000 kroner.

Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

LUFTFART: De tyske anti-kartelmyndigheder har bedt Lufthansa om forklaring på stigende priser på tysk indenrigs efter airberlin gik konkurs. Lufthansa vil gerne udbyde 1.000 ekstra flyvninger om måneden.

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

LUFTFART: I kølvandet på airberlins konkurs mangler der skønsmæssigt over 50.000 månedlige flysæder på de tyske indenrigsflyvninger. Lufthansa-selskab alligevel ikke til København.