Klage forsinker Femern-kontrakt

femernEn klage over udbudsprocessen har sat en stopper for de underskrifter på kontrakter for omkring 30 milliarder kroner, der skulle finde sted i dag, fredag.

Det var ellers planlagt, at en stribe entreprenører skulle underskrive kontrakterne ved et arrangement på Axelborg i København, men klagen har fået Femen A/S til at aflyse arrangementet i sidste øjeblik.

“Af forsigtighedsgrunde må vi med dyb beklage aflyse underskriftsarrangementet”, oplyser Femern A/S i en pressemeddelelse.

Klagen er indgivet ved Klagenævnet for Udbud og Femern A/S oplyser, at man har iværksat en gennemgang af klagen, og at man er i dialog med de vindende entreprenører omkring mulighederne for at håndtere situationen hensigtsmæssigt, skriver business.dk.

De danske selskaber, der vandt udbudsrunden, tæller blandt andre Cowi, Aarsleff og MT Højgaard. Kontrakterne omhandler udgravning af Femern Bælt, selve tunnelforbindelserne og en 110 kilometer lang jernbane mellem Ringsted og Rødbyhavn. Femern-tunnelen kommer til at tage otte år at bygge, og byggeriet vil blive sat i gang i 2018.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.