Som modtager af Greenland Tourism Award 2021 valgte ekspertpanel Nivé Heilmann og Frank Larsen fra Diskobay Tours. Foto via Visit Greenland. Klik for større format.

Klar med vindere af Greenland Tourism Award 2021

Greenland Tourism Award bygger på bæredygtighed, og vinderen er udvalgt efter kvalitet, miljø og natur, sikkerhed, lokal inddragelse og innovation. Der er også uddelt en People’s Choice Award.

De grønlandske turismepriser uddeles af ekspertpanel bestående af Visit Greenland, Air Greenland og Innovation Greenland.

Det er netop en tilpasningsdygtig og forandringsvillig operatør inden for områderne: kvalitet, sikkerhed, miljø og natur, lokal inddragelse og innovation, der hyldes med Greenland Tourism Award, oplyser Visit Greenland i en pressemeddelelse.

Som modtager af Greenland Tourism Award 2021 har ekspertpanelet udpeget Nivé Heilmann og Frank Larsen fra Diskobay Tours.

”Diskobay Tours har siden 2014 udmærket sig med deres fremragende performance i adventureturisme, hvor kvalitet, sikkerhed og service er i højsædet. Deres trofasthed til den grønlandske måde at være i naturen på, har indflydelse på tilgængeligheden af attraktioner som glacier-adventures, hundeslæde, vandring, sejlads og overnatning i telte og hytter i Qasigiannguit. De har været med til at udvikle turismen i Disko Bugt Regionen markant,” hedder det i begrundelsen.

I pressemeddelelsen siger vinderne: “Det er dejligt, at vores arbejde for at udvikle turismen i Qasigiannguit og i Diskobugten bliver bemærket. For os har det været vigtigt at være med til at brede turismen ud og sikre lokal forankring af udviklingen. Uden opbakningen fra blandt andet slædekuske og guider, ville det ikke være muligt at nå dertil, hvor vi er nu.”

Klik for større format. Elise Bruun, Travel By Heart Greenland, vinder af Greenland Tourism Award i kategorien People’s Choice 2021. Foto: Camilla Nymand Petersen.

Særpris til nyt rejsebureau
Greenland Tourism Award er en anerkendelse af en turismeoperatør, og det er erhvervet selv, der har været med til at pege på vinderen, oplyser Visit Greenland.

”På den måde er erhvervet med til at anerkende de gode indsatser og skabe momentum i turismebranchen i Grønland,” siger Jacob Nitter, administrerende direktør i Air Greenland.

”Priserne er en hyldest til de rollemodeller, som viser hvordan iværksætteri kan gøre en forskel for lokalsamfundet, så vel som de glade kunder,” siger Christian Wennecke, direktør i Innovation Greenland.

Som noget særligt i år har komiteen bag Greenland Tourism Award også givet en ”People’s Choice Award” til en aktør der har udmærket sig ved at få mange stemmer af turismeerhvervet samt for sin evne til at yde god service.

Valget blev her: Elise Bruun og hendes rejsebureau Travel By Heart Greenland. Hun siger i pressemeddelelsen:

”Jeg er overrasket og beæret over, at man har valgt at lave kategorien People’s Choice Award, blot for at hylde mig og mit arbejde. Og jeg er glad for at høre, at jeg yder en god service for mine kunder. Uden dem, havde jeg ikke været, hvor jeg var i dag.”

Relaterede artikler:

Michelin-restaurant til Grønland

Grønland får første internationale hotelkæde

Nuuk, Færøerne og Odense på fornem rejseliste

Coronaen gav travlhed i nyt grønlandsk rejsebureau