Klar til Bocuse d´Or i Stockholm

Stockholm Bocuse d'OrEuropas bedste kokke rejser til Stockholm til EM for kokke, Bocuse d’Or Europe 2014. Konkurrencen afvikles den 7.- 8. maj på Stockholmsmessen. Det er første gang, Bocuse d’Or holdes i Sverige. 

”At være vært for en af verdens mest prestigefyldte madlavningskonkurrencer er et bevis på, at Stockholm er blevet en førende by inden for mad. Konkurrencen bidrager til at tiltrække både besøgende og fremtidige investorer, og er med til at styrke billedet af Stockholm som en kreativ og gastronomisk destination,” siger Stockholms borgmester, Sten Nordin.

Som noget nyt stammer konkurrencens vigtigste råvarer fra værtslandet, og deltagerne skal på under fem timer og 35 minutter tilberede en fiskeret og en kødret til 14 personer. De vigtigste råvarer bestemmes af Bocuse d’Or. Fisken er sej fra Nordsjöfisk, østers fra Bröderna Klemming i Grebbestad og blåmuslinger fra Scanfjord i Mollösund på den svenske vestkyst. Kødet er svensk unggris fra Gotland.

Kenneth Hansen, som er køkkenchef på Svinkløv Badehotel, skal repræsentere Danmark i Stockholm. Forventningerne til ham er høje, da han allerede har været kåret som ’Årets Kok 2009’ ved DM og ’Nordic Chef of the Year 2010’.

Han har meget at leve op til, da danske kokke har tradition for at være blandt de. Jeppe Foldager, der til daglig er køkkenchef på Alberto K, fik bronze ved Bocuse d’Or Europe 2012 og sølv ved verdensmesterskabet Bocuse d’Or i Frankrig 2013. Også Rasmus Kofoed fra restaurant Geranium har leveret flotte resultater ved verdensmesterskabet med bronze i 2005, sølv i 2007 og guld i 2011.