Klimahandel god forretning for flyselskaber

En studie fra det hollandske miljøinstitut CE Delft viser, at flyselskaber har tjent stort på forhøjede billetpriser som følge af udgifter til udslips-rettigheder – kunderne måtte også betale ekstra for de udslips-rettigheder som flyselskaberne fik gratis.

Sidste år startede de europæiske flyselskaber at deltage i EUs klima-handelssystem ETS. Hvert selskab skulle eje et vist antal udslips-rettigheder, som svarer til deres udslip af klimapåvirkende gasser. I 2012 fik flyselskaberne 85% af sine udslips-rettigheder gratis, de resterende 15% skulle købes på markedet, skriver travelreport.se.

Ifølge eksperter på organisationen Transport & Environment har selskaberne betragtet udslips-rettighederne som en ekstra omkostning og har forhøjet billetpriserne på internationale flyvninger tilsvarende, hvilket har genereret store fortjenester.

”Flyselskaberne har forhøjet billetpriserne ikke blot for at finansiere indkøbene, men også lagt ”omkostninger” på for de gratis udslips-rettigheder på kunden og tjent stort på det”, siger Aoife O´Leary på Transport & Environment.

Den økonomiske fordel skønnes at være mindst 700 millioner Euro. Næsten dobbelt så meget som selskabernes øvrige indtægter fra rejserne, skriver miljoaktuellt.idg.se.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.