KLM øger på Aalborg Lufthavn

Over halvdelen af KLM’s omsætning i Danmark kommer nu fra ruterne fra Billund og Aalborg til Amsterdam – Aalborg-ruten får fra januar tredje afgang på hverdage.

Partnerne Air France og KLM gør det godt på det jyske marked, hvor KLM først rykkede ind – først på Billund og fra marts sidste år også på Aalborg Lufthavn. I marts sidste år åbnede Air France mellem Paris og Billund med tre fly på hverdage.

Fra vinterprogrammet gik KLM fra fem til fire flyvninger på hverdage mellem Amsterdam og Billund, mens ruten til Aalborg gennem vintersæsonen skulle være faldet fra tre til to fly på hverdage. Flyene forventes tilbage fra sommerkøreplanen næste år, oplyste Air France KLM i august til takeoff.dk

Men efterspørgslen på KLM-ruten til og fra Aalborg Lufthavn er så stor, at selskabet allerede fra 28. januar genindsætter en tredje afgang på hverdage fløjet af en Fokker 70 med plads til 80 passagerer.

Vincent Audusseau, landechef for Air France KLM i Danmark og Island, siger:

”På et år er trafikken på afgange fra Aalborg steget 35 pct. Tidligere genererede det jyske marked 30 pct. af vores omsætning i Danmark – nu er det over halvdelen af omsætningen, der kommer fra det jyske marked.”

Til Københavns Lufthavn flyver Air France fem gange på hverdage fra Paris, mens KLM har seks fly på hverdage fra Amsterdam.

Air France genoptager 1. april næste år sæsonruten mellem Marseille og København med tre fly om ugen.