KLM skifter koncernchef

Pieter Elbers, nye koncernchef for KLM.

Pieter Elbers, nye koncernchef for KLM.

Efter kun et år på posten har KLM med øjeblikkelig virkning fyret sin hidtidige koncernchef – og erstattet ham med vicekoncernchefen.

KLM har med øjeblikkelig virkning gjort sin vicekoncernchef, Pieter Elbers, til koncernchef i stedet for Camiel Eurlings. Eurlings, en tidligere hollandsk trafikminister, havde kontrakt med KLM til april næste år. Han forlod politik i 2010 for at ”koncentrere sig om sin familie”, han kom året efter i bestyrelsen for KLM og blev chef for Skyteam-medlemmets luftfragt-division. I juli sidste år blev han koncernchef for hele KLM.

KLM’s nye førstemand, Pieter Elbers, har været i flyselskabet siden 1992. KLM, der har 35.000 ansatte, ejes af Air France.

KLM oplyser intet om årsagen til udskiftningen, men ifølge hollandske medier har Camiel Eurlings holdning under den nylige strejke hos Air Frances piloter været en medvirkende årsag. Den over to uger lange strejke kostede Air France 500 mio. euro, men Eurlings afviste, at KLM skulle være med til at betale regningen. Siden de to flyselskaber blev sammenlagt for ti år siden har KLM klaret sig økonomisk bedst.

I et endnu ikke offentliggjort interview fra sidste uge med magasinet Quote sagde Camiel Eurlings, at han ingen planer havde om at forlade KLM. ”Jeg er jo kun lige begyndt,” sagde han.
Formanden for fagforeningen De Unie siger, at Eurlings altid har forsvaret hollandske arbejdspladser, og at han derfor er bekymret for fremtiden i KLM. Fagforeningsformanden tilføjer, at KLM’s nye koncernchef, Pieter Elbers, er kendt som en person, der ikke undgår konfrontationer.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.