KLM udsætter flykøb

klm B787Flyselskabet har udsat overtagelsen af to Boeing 787-9 Dreamliners og samtidig udsat starten af en håndfuld nye ruter.

Udsættelen for de nye fly skyldes behovet for besparelser, mens ruteforsinkelserne hænger sammen med selskabets problematiske overenskomstforhandlinger med kabinepersonalet.

KLM sagde for en måned siden, at man planlagde udsættelse af leveringen af 10 bestilte fly for at kunne spare omkring 600 millioner Euro over de kommende to år.

Flyselskabet har bestilt 10 787-9 og den første skal leveres til oktober i år, men to bliver altså udsat. Hvilke to er ikke oplyst.

KLM skulle starte ruten Amsterdam-Edmonton den 5. maj, men starten udsættes i 14 dage. Det samme gælder for en række ruteåbninger umiddelbart efter – f.eks. ruter til Bangkok, Rio de Janeiro, Nairobi, Toronto, Xiamen, Hangzhou, Shanghai og Chengdu.

Passagerer, der har booket plads på de berørte fly, ombookes til andre flyvninger.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.