København får ny bydel omkring Bella Center

bella kvarterBella Kvarter vil vokse frem omkring Bella Center i Ørestad. En ny investeringsplan til over 5 milliarder kroner gør det muligt at skabe en bydel, hvor der i dag mest er parkeringspladser, logistik og hegn.

Ambitionen er 5.000 nye beboere og mere end 7.500 arbejdspladser. Det skal være et kvarter, det er godt at bo i og som styrker Bella Centers visioner om verdensklasse.

”I Bella Center har vi en ambitiøs plan om at styrke vores placering som Nordens største og mest attraktive kongres- og udstillingscenter. Vi har alle faciliteterne, og hvis vores gæster samtidig kan opleve et godt bykvarter og en del af København lige uden for døren, kan det gøre Bella Center og dermed København endnu mere attraktiv som konferencedestination”, siger adm. direktør i Bella Center A/S, Allan Agerholm.

Bella Center åbner centerets bygninger mod den nye bydel i det omfang, det er muligt at aktivere ude-områderne. Det er intentionen at åbne facaden ved de over 300 modemarter og skabe levende udveksling mellem bydel og center, med gode byrum, caféer, aktivitetstilbud og udstillingsmuligheder. Besøgende skal kunne bruge bydelen til forskellige aktiviteter, herunder udendørsmøder, kreative pauser, og walk-and-talk seancer. I international sammenhæng overvejes at fortælle historien om de nye tilbud under overskriften ”Bella City”.

Det er COBE, Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Tetris A/S, der har tegnet og designet det nye bykvarter. Dan Stubbergaard fra COBE fortæller:

Et vigtigt salgsargument for Bella Center er den bæredygtige profil. Et spændende bymiljø bliver derfor et vigtigt salgsargument for Bella Center og Bella Sky og i sidste ende København. Bella Center ser et stort potentiale i at udvikle bydelen i tråd med Københavns visioner om en bæredygtig og cykelorienteret by.

I 2014 skal byplanen gennem den kommunale høringsproces, og Bella Centers hovedaktionær, Solstra Investments A/S, har givet tilsagn om at bakke op om finansiering, så byggeriet kan begynde i starten af 2015.