Københavns Lufthavn forudser 40 mio. passagerer

cph københavns lufthavn masterplanLUFTHAVNE: Mens Københavns Lufthavn sidste år havde 24 mio. rejsende, fremlagde lufthavnen i går sin vision for 40 mio. passagerer. Der kommer bl.a. ny Finger E til langrutefly, nyt hotel og større opland via højhastighedstog.

”De 40 mio. årlige passagerer er så langt frem, som vi kan se lige nu. Tallet er ikke akademisk, men kan ske uden at flytte vores hegn. Udvidelserne vil skaffe Københavns Lufthavn op til 13 nye langruter i forhold til de 27, vi har nu,” sagde Københavns Lufthavns adm. direktør, Thomas Woldbye ved præsentationen og tilføjede:

”Expanding CPH skal gøre os klar til at håndtere næsten dobbelt så mange passagerer. Det er en nødvendighed, hvis vi vil sikre, at Københavns Lufthavn også i fremtiden er det stærkeste knudepunkt i Nordeuropa.”

Modsat mange af Københavns Lufthavns konkurrenter vil København ikke bygge en ny terminal. Planen er gradvist at øge kapaciteten i det eksisterende terminalkompleks.

“Vores analyser viser, at der ved 40 mio. passagerer årligt vil være basis for 40 interkontinentale flyruter – 16 mere end i dag. Allerede i år tager vi fat på udvidelsen af Finger C,” sagde Thomas Woldbye.

Allerede i dag er Københavns Lufthavn arbejdsplads for 23.000. Med yderligere 16 mio. passagerer vil der ifølge undersøgelser blive skabt 16.000 flere arbejdspladser – derudover kommer øget beskæftigelse i støttefunktioner, svarende til ca. 8.000 arbejdspladser udenfor. I alt 24.000 nye job.

“Vi har fremlagt visionen for udbygningen af Københavns Lufthavn, og vi skal bygge den nødvendige kapacitet til at kunne håndtere 40 mio. passagerer årligt. Men planen kan kun realiseres, hvis alle parter i regionen arbejder sammen,” sagde Thomas Woldbye.

Et nyt hotel giver flere konferencefaciliteter samt bedre muligheder for at overnatte tæt på lufthavnen. En station for højhastighedstog, der bringer rejsende fra både Oslo og Hamborg til lufthavnen, vil være et væsentligt bidrag til at sikre væksten.

x

Læs Også

MSC Cruises får sit nye flagskib, MSC Seaside

MSC Seaside er leveret fra Fincantieri værftet og er det andet nye krydstogtskib, som MSC har søsat i 2017. Skibet får hjemmehavn i Miami og er første skib i MSCs Seaside klasse.

Politiet tager 20 spritbilister hver dag

Sidste år sigtede politiet 7.203 personer for spritkørsel, viser tal fra Rigspolitiet. I julefrokostsæsonen sætter politiet ind med ekstra kontrol. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer til at lade bilen stå

Ny ledelse for RCL Cruises i Norden

Julie Ødegaard er udpeget som midlertidig General Manager Nordic for Royal Caribbean International Ltd (RCL). Hun får ansvaret for Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises i Norden.

Konkurs i airberlin koster Rejsegarantifond millionbeløb

LUFTFART: Flere hundrede danske passagerer vil få dækket deres udgifter til ubrugelige flybilletter med airberlin - minus selvrisikoen på 1.000 kroner.

Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

LUFTFART: De tyske anti-kartelmyndigheder har bedt Lufthansa om forklaring på stigende priser på tysk indenrigs efter airberlin gik konkurs. Lufthansa vil gerne udbyde 1.000 ekstra flyvninger om måneden.

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

LUFTFART: I kølvandet på airberlins konkurs mangler der skønsmæssigt over 50.000 månedlige flysæder på de tyske indenrigsflyvninger. Lufthansa-selskab alligevel ikke til København.