Københavns Lufthavn forudser 40 mio. passagerer

cph københavns lufthavn masterplanLUFTHAVNE: Mens Københavns Lufthavn sidste år havde 24 mio. rejsende, fremlagde lufthavnen i går sin vision for 40 mio. passagerer. Der kommer bl.a. ny Finger E til langrutefly, nyt hotel og større opland via højhastighedstog.

”De 40 mio. årlige passagerer er så langt frem, som vi kan se lige nu. Tallet er ikke akademisk, men kan ske uden at flytte vores hegn. Udvidelserne vil skaffe Københavns Lufthavn op til 13 nye langruter i forhold til de 27, vi har nu,” sagde Københavns Lufthavns adm. direktør, Thomas Woldbye ved præsentationen og tilføjede:

”Expanding CPH skal gøre os klar til at håndtere næsten dobbelt så mange passagerer. Det er en nødvendighed, hvis vi vil sikre, at Københavns Lufthavn også i fremtiden er det stærkeste knudepunkt i Nordeuropa.”

Modsat mange af Københavns Lufthavns konkurrenter vil København ikke bygge en ny terminal. Planen er gradvist at øge kapaciteten i det eksisterende terminalkompleks.

“Vores analyser viser, at der ved 40 mio. passagerer årligt vil være basis for 40 interkontinentale flyruter – 16 mere end i dag. Allerede i år tager vi fat på udvidelsen af Finger C,” sagde Thomas Woldbye.

Allerede i dag er Københavns Lufthavn arbejdsplads for 23.000. Med yderligere 16 mio. passagerer vil der ifølge undersøgelser blive skabt 16.000 flere arbejdspladser – derudover kommer øget beskæftigelse i støttefunktioner, svarende til ca. 8.000 arbejdspladser udenfor. I alt 24.000 nye job.

“Vi har fremlagt visionen for udbygningen af Københavns Lufthavn, og vi skal bygge den nødvendige kapacitet til at kunne håndtere 40 mio. passagerer årligt. Men planen kan kun realiseres, hvis alle parter i regionen arbejder sammen,” sagde Thomas Woldbye.

Et nyt hotel giver flere konferencefaciliteter samt bedre muligheder for at overnatte tæt på lufthavnen. En station for højhastighedstog, der bringer rejsende fra både Oslo og Hamborg til lufthavnen, vil være et væsentligt bidrag til at sikre væksten.