Københavns Lufthavn forudser 40 mio. passagerer

cph københavns lufthavn masterplanLUFTHAVNE: Mens Københavns Lufthavn sidste år havde 24 mio. rejsende, fremlagde lufthavnen i går sin vision for 40 mio. passagerer. Der kommer bl.a. ny Finger E til langrutefly, nyt hotel og større opland via højhastighedstog.

”De 40 mio. årlige passagerer er så langt frem, som vi kan se lige nu. Tallet er ikke akademisk, men kan ske uden at flytte vores hegn. Udvidelserne vil skaffe Københavns Lufthavn op til 13 nye langruter i forhold til de 27, vi har nu,” sagde Københavns Lufthavns adm. direktør, Thomas Woldbye ved præsentationen og tilføjede:

”Expanding CPH skal gøre os klar til at håndtere næsten dobbelt så mange passagerer. Det er en nødvendighed, hvis vi vil sikre, at Københavns Lufthavn også i fremtiden er det stærkeste knudepunkt i Nordeuropa.”

Modsat mange af Københavns Lufthavns konkurrenter vil København ikke bygge en ny terminal. Planen er gradvist at øge kapaciteten i det eksisterende terminalkompleks.

“Vores analyser viser, at der ved 40 mio. passagerer årligt vil være basis for 40 interkontinentale flyruter – 16 mere end i dag. Allerede i år tager vi fat på udvidelsen af Finger C,” sagde Thomas Woldbye.

Allerede i dag er Københavns Lufthavn arbejdsplads for 23.000. Med yderligere 16 mio. passagerer vil der ifølge undersøgelser blive skabt 16.000 flere arbejdspladser – derudover kommer øget beskæftigelse i støttefunktioner, svarende til ca. 8.000 arbejdspladser udenfor. I alt 24.000 nye job.

“Vi har fremlagt visionen for udbygningen af Københavns Lufthavn, og vi skal bygge den nødvendige kapacitet til at kunne håndtere 40 mio. passagerer årligt. Men planen kan kun realiseres, hvis alle parter i regionen arbejder sammen,” sagde Thomas Woldbye.

Et nyt hotel giver flere konferencefaciliteter samt bedre muligheder for at overnatte tæt på lufthavnen. En station for højhastighedstog, der bringer rejsende fra både Oslo og Hamborg til lufthavnen, vil være et væsentligt bidrag til at sikre væksten.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.