Københavns Lufthavn nu også på kinesisk

kinesisk cphDer er kamp om de kinesere, der rejser til Europa. Vinderne bliver dem, der tager mest hensyn til kinesisk kultur og sprog. CPH følger op på succesen med kinesiske guider og lancerer kinesisk app og hjemmeside.

App’en kan oversætte skilte, vise vej og give info på kinesisk om alt fra menukort og taxfree til afgange og gates. Og det er initiativer, der er nødvendige for at tiltrække kinesiske rejsende, vurderer Peter Rømer Hansen, udviklingsdirektør i Wonderful Copenhagen.

”Nutidens kinesiske turister er digitale og online og når de rejser til København og Skandinavien efterlyser de mere information og service på kinesisk,” siger Peter Rømer Hansen.

”Der rejser knap 60.000 kinesere gennem Københavns Lufthavn hvert år. 80 millioner var på udlandsrejse sidste år, heraf fire millioner i Europa. Hvis vi skal have del i det store rejseboom, er det vigtigt, at kineserne opdager Danmark – og mindst lige så vigtigt, at de bliver taget vel imod på deres eget sprog,” understreger lufthavnens Salg- og Markedsdirektør Carsten Nørland.

Det seneste år, har lufthavnen rekrutteret 17 kinesiske guider. Der er holdt kurser for de ansatte i lufthavnens shopping center, der er opsat skilte på kinesisk og udarbejdet en kinesisk velkomst-brochure.