Københavns Lufthavn tjente 3 mio. kr. om dagen

cph transithal etonLUFTHAVNE: Mens passagertallet i Københavns Lufthavn steg 2,2 pct. i årets første halvår, voksede omsætningen mere. Dermed fik lufthavnen et resultat før skat på 544,2 mio. kr. – næsten tre mio. kr. om dagen.

11.514.594 passagerer rejste via Københavns Lufthavn i årets første halvår, en fremgang på 2,2 pct. Det voksende antal passagerer samt fortsat øget omsætning i shoppingcentret, parkering og hoteldrift betyder, at omsætningen steg 3,4 pct., og resultat før skat voksede 1,9 pct. til 544,2 mio. kr.

Det oplyser lufthavnen i sit halvårsregnskab, der kom i går. Mange af pengene fra millionoverskuddet investeres dog i fortsatte forbedringer i lufthavnen. Lufthavnen har i første halvår investeret 465 mio. kr.

”Flyselskabernes stærke sommerprogram trækker væksten i passagertallet. Det er specielt værd at bemærke den stærke vækst fra Norwegian, Easyjet og Vueling, og så er det glædeligt at se SAS’ nye rute til San Francisco har haft en flyvende start med høj kabinefaktor,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør, Københavns Lufthavn.

Omsætningen i den ikke-luftfartsmæssige del af forretningen Københavns Lufthavn steg 1,7 pct. Specielt Hilton Copenhagen Airport har et godt første halvår efter endt renovering, idet konferenceaktiviteten er øget samtidig med, at belægningsprocenten på værelserne fortsat er høj. Det betyder, at omsætningen på hoteldriften er steget næsten 10 pct.

Omsætningen på parkering er gået frem med tre pct. pga. en højere gennemsnitlig parkeringspris. Omsætningen i shoppingcentret steg 0,9 pct. i årets første halvår.