Københavns turisme i fremgang for fjerde år i træk

koebenhavn strøgetOvernatningstallet for hovedstaden i 2013 lander på ca. 8,5 millioner Det er ca. 5% mere end sidste års rekordniveau. Det er samtidig fjerde vækstår i træk for hovedstadens turisme.

København har haft en samlet fremgang på ca. 1,5 millioner overnatninger siden 2010. Fremgangen for turismen i hovedstaden i 2013 er dobbelt så stor som for turismen på landsplan.

Det er nu fire år siden, at turisterhvervet i hovedstaden oplevede, at nedgang som følge af finanskrisen blev vendt til fremgang. I den periode har turismen i hovedstadsregionen samlet haft 22% vækst. Hvor fremgangen i dansk turisme som helhed i 2013 lander på ca. 2%, ligger væksten i hovedstadens turisme i år på ca. 5%. For hovedstadsregionen betyder det ca. 405.000 flere overnatninger i 2013 end i det hidtidige rekordår 2012. Det oplyser Wonderful Copenhagen.

Selv om nærmarkederne stadig fylder mest i absolutte tal, er det fortsat Kina, der viser den største procentuelle vækst med en fremgang på over 35%. Blandt Københavns Top-5 over internationale markeder er der også pæn fremgang hos USA med ca. 9% og UK med næsten 8%.

”Med den vækst, vi har haft siden 2010, og som igen er blevet bekræftet i år, ligger de magiske 10 millioner overnatninger inden for rækkevidde. Det er et mål, vi vil forfølge med vores nye strategi for 2014 – 2016 – Big Tourism, som peger på de vigtigste udfordringer og indsatsområder for hovedstadens turisme de kommende år,” siger Lars Bernhard Jørgensen, adm. direktør i WoCo.

Turismeindsatsen i 2013 har også handlet om at øge tilgængeligheden til København fra internationale markeder. Det sker gennem ruteudviklingsprogrammet Global Connected, som en række parter står bag, og som har sekretariat hos Wonderful Copenhagen.

I løbet af 2013 er der truffet aftaler om nye, direkte ruter til København fra Los Angeles, New York (JFK), Fort Lauderdale i Florida og Hamborg. Desuden er en allerede eksisterende rute – Singapore – udvidet fra tre til fem afgange. De nye ruter, som Global Connected støtter med markedsføring af København som destination, bidrager til sammen med en estimeret årlig turismeøkonomisk omsætning på ca. 418 mio. kr.

Inden for erhvervsturismen matcher antallet af internationale kongresser, Wonderful Copenhagen sammen med partnerne har vundet til fremtidig afholdelse i hovedstaden, sidste års rekordniveau med 57 vundne kongresser. De vundne kongresser i 2013 repræsenterer over 361.000 room-nights og en estimeret turismeøkonomisk omsætning på ca. 1,1 milliarder kroner.

En af de helt store ekstra gevinster, København fik i 2013, er det internationale melodi grand prix, Eurovision 2014. Efter Danmark vandt den internationale konkurrence i maj, gik Wonderful Copenhagen sammen med Region Hovedstaden, Københavns Kommune om at levere et bud på, hvordan Eurovision 2014 skulle holdes i København.

”Eurovision bliver en kæmpebegivenhed næste år. Vi forventer op mod 80.000 overnatninger, og vi estimerer en turismeøkonomisk omsætning på op mod 125 millioner kroner. Ud over den forretning, der bliver skabt i byen, vil Eurovision 2014 vise København frem for 170 millioner TV-seere,” siger Lars Bernhard Jørgensen.