København er verdens ottende dyreste by

nyhavn københavnDen danske hovedstad indtager en ottendeplads på listen over dyre byer, viser rapporten ’Worldwide Cost of Living 2015’ – to placeringer højere end for to år siden.

Singapore, Paris og Oslo fører listen foran Zürich og Sydney, som indtog også de samme placeringer i forrige opgørelse. Opgørelsen viser blandt andet, at kiloprisen på brød var 4,18 dollars i København – med dagens dollarkurs knap 28 kroner. I Oslo kostede et kilo brød over 40 danske kroner.

Paris er den eneste by på Top-10, hvor møntfoden er euro. ”På trods den svækkede euro er Paris fortsat ekstremt dyr at bo i. Kun ved køb af alkohol og tobak får man værdi for pengene”, hedder det

– Paris får selskab i toppen af listen af andre dyre europæiske byer som Oslo, Zürich, Genève og Listen over de dyreste byer er lavet på baggrund af en sammenligning af 160 produkter og serviceydelser i forskellige lande. Ud over fødevarer er priser på for eksempel tøj, husleje, strøm og transport taget med i regnestykket, som The Economist første gang lavede for 30 år siden.

Skulle man have lyst til at flytte til et billigere sted nævnes Karachi, Bangalore og Caracas. Det er ifølge rapporten de tre billigste byer af de 132, der er på listen.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.