København fejrede sine værter

København fejrede sine værterMICE: Hvert år er København værtsby for op mod 200 internationale kongresser og events, som genererer en milliardomsætning. Mandag fejrede Wonderful Copenhagen og Københavns Kommune de ildsjæle, der stod bag årets vigtige internationale begivenheder i 2013.

Ved ’Københavns Kongres og Event Award’ i Rådhusets festsal, blev der uddelt priser til personer eller organisationer, der har gjort en særlig indsats for at sætte København på verdenskortet.

Årets danske kongresværter blev professor i neurologi Per Soelberg Sørensen, Rigshospitalet og vicebrandinspektør Lise Kamstrup Røssel, der modtog prisen på vegne af Københavns Brandvæsen. ’2013 European Volleyball Championship’ løb med sejren i kategorien Årets sportsbegivenhed. Københavns Initiativpris, der er en særpris til en event eller person, der på en nytænkende måde har gjort en indsats for byen, gik til Red Bull Danmark for Red Bull Cliff Diving.

Bag priserne står Wonderful Copenhagen og Københavns Kommune, som for fjerde år i træk fejrer de danske forskere og organisationer, der står i spidsen for at tiltrække og arrangere de internationale begivenheder.

Overborgmester Frank Jensen, der var aftenens vært på Rådhuset, siger: ”Kongresser og events skaber ikke bare vækst og arbejdspladser i København. De giver også en unik mulighed for at vise vores by frem for resten af verden. Derfor gør de ildsjæle, der kæmper for at få de internationale events og kongresser til byen, et rigtig vigtigt stykke arbejde for Danmarks hovedstad.”

En dugfrisk opgørelse viser, at alene de 145 internationale kongresser, der trak 70.000 delegerede til København i 2013, genererede en direkte turismerelateret omsætning til byen, på tæt på 850 millioner kroner.

Sammen med møde- og eventbranchen i København, samt danske forskere, læger og andre ildsjæle, arbejder Wonderful Copenhagen på at tiltrække internationale kongresser og events til hovedstaden. I 2013 blev 57 internationale kongresser skrevet i bøgerne til fremtidig afholdelse i hovedstaden. Disse kongresser forventes at bidrage med en turismerelateret omsætning på tæt på 1,1 milliard kroner.

Lars Bernhard Jørgensen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen siger: ”Takket være en professionel og strategisk indsats, gode samarbejdspartnere og relationer samt politisk opbakning, har vi siden 2008 støt vundet flere internationale kongresser. Kongresserne er af afgørende betydning for vidensmiljøernes faglige udvikling samt for tiltrækningen af talent til hovedstadsregionen. Og med et døgnforbrug på 3.100 kroner er det nogle yderst lukrative gæster, som også bidrager positivt til hoteller, restauranter, butikker og seværdigheder. Således er internationale kongresser og events en væsentlig vækstmotor for København og Danmark.”

København fejrede sine værter

København-fejrede-sine-værter-800x530

Vinderne af Årets Sportevent fra venstre: Kongreschef i WoCo, Jonas Wilstrup, repræsentanter fra Dansk Atletik: Katrine Gribel Vorum, Rasmus Lorentzen, Henriette Leth Nielsen, Jakob Larsen (Direktør, Dansk Atletik), Lene Kryger og overborgmester Frank Jensen. Foto: Mikkel Grabowski

Hvert år er København værtsby for op mod 200 internationale kongresser og events, som genererer en milliardomsætning til byen. Forleden fejrede Wonderful Copenhagen og Københavns Kommune de ildsjæle, der stod bag sidste års vigtige begivenheder i hovedstaden.

Ved ”Københavns Kongres og Event Award” i Rådhusets festsal, blev der uddelt priser til personer eller organisationer, der har gjort særlig indsats for at sætte København på MICE-verdenskortet.

Årets kongresværter blev professor i immunsystemet på Allergiafdelingen på Gentofte Hospital, Lars Kærgaard Poulsen, og kongreschef Peter I. Hinstrup, på vegne af Dansk Gasteknisk Center.

IAAF/AL-Bank World Half Maraton Championships 2014, arrangeret af Dansk Atletik Forbund løb med sejren i kategorien Årets Bedste Sportevent.

Københavns Initiativpris, en særpris til en event eller person, der på en nytænkende måde har gjort en indsats for byen, gik til Danish Maritime Days 2014.

Bag priserne står Wonderful Copenhagen og Københavns Kommune, som for fjerde år i træk fejrer de danske forskere og organisationer, der står i spidsen for at tiltrække og arrangere de internationale begivenheder i København.

Overborgmester Frank Jensen sagde i sin tale: ”Det har kæmpe betydning for København, at vi også i fremtiden kan tiltrække store, internationale kongresser. Jeg glæder mig hvert år til at fejre alle de organisationer og frivillige, som yder en kæmpe indsats for at gøre København til den unikke kongresby, den er.”

En ny opgørelse viser, at de 151 internationale kongresser, der sidste år trak 63.000 delegerede til København, genererede en direkte turismeøkonomisk omsætning til byen på omkring 884 mio. kr., oplyser WoCo.

Sammen med møde- og eventbranchen i København, samt danske forskere, læger og andre ildsjæle, arbejder Wonderful Copenhagen på at tiltrække internationale kongresser og events til hovedstaden.

Sidste år blev 72 internationale kongresser skrevet i bøgerne til fremtidig afholdelse i hovedstaden. Disse kongresser forventes at bidrage med en estimeret turismerelateret omsætning på lige over 1 mia. kroner.

Lars Bernhard Jørgensen, den afgående adm. direktør i Wonderful Copenhagen, siger:

”Kongres- og eventturismen er en afgørende industri for København og Danmark. Og det er ikke alene på grund af kongres- og eventdeltagernes substantielle bidrag til turismeomsætningen gennem et døgnforbrug, der er højere end de fleste andre former for turisme. Internationale kongresser er vigtige byggesten i arbejdet med at sikre Danmarks fortsatte succes som et af verdens førende vidensamfund og så fungerer særligt sportevents fremragende som platform for international branding af København.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.