Københavns Kongres og Event Awards

Fra prisuddelingen på Københavns Rådhus. Foto: Rene Bang.

Fra prisuddelingen på Københavns Rådhus. Foto: Rene Bang.

En vindmøllekongres, et VM i bueskydning, en marinebiologkongres og en iværksætterkongres løb med priserne ved Københavns Kongres og Event Award tirsdag aften.

En ny opgørelse viser, at de 169 internationale kongresser, der blev holdt i København i 2015, genererede en turismerelateret omsætning på mere end 850 millioner kroner og over 1.000 afledte jobs.

Det glæder Anna Mee Allerslev, Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, der sammen med Carl Christian Ebbesen, kultur- og fritidsborgmester, og Mikkel Aarø-Hansen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen, var vært på Rådhuset ved Københavns Kongres og Event Award 2016.

To fagjuryer – én for kongresser og én for sportsevents – afgjorde hvem, der løb med priserne i kategorierne ’Årets kongresvært for kongresser med mere end 1.000 deltagere’, ’Årets kongresvært for kongresser med mindre end 1.000 deltagere’, ’Årets bedste sportsevent’ og ’Årets initiativpris’.

Årets danske kongresværter blev Vindmølleindustrien, for EWEA Offshore 2015, og International Council for the Exploration of the Sea, vært ved marinebiologikongressen ICES Annual Science Conference 2015. VM i Bueskydning 2015, arrangeret af Bueskydning Danmark, blev Årets bedste sportsevent.  Årets initiativpris gik til JA-Alumni Denmark for iværksætterkonferencen 12th Annual JA-Alumni Conference Entrepreneurship for better or for worse.

I 2016 lægger flere end 100.000 delegerede vejen forbi hovedstaden til internationale kongresser, og med dem en forventet turismerelateret omsætning på 1,2 milliarder kroner.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.