Københavns Kongres og Event Awards

Fra prisuddelingen på Københavns Rådhus. Foto: Rene Bang.

Fra prisuddelingen på Københavns Rådhus. Foto: Rene Bang.

En vindmøllekongres, et VM i bueskydning, en marinebiologkongres og en iværksætterkongres løb med priserne ved Københavns Kongres og Event Award tirsdag aften.

En ny opgørelse viser, at de 169 internationale kongresser, der blev holdt i København i 2015, genererede en turismerelateret omsætning på mere end 850 millioner kroner og over 1.000 afledte jobs.

Det glæder Anna Mee Allerslev, Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, der sammen med Carl Christian Ebbesen, kultur- og fritidsborgmester, og Mikkel Aarø-Hansen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen, var vært på Rådhuset ved Københavns Kongres og Event Award 2016.

To fagjuryer – én for kongresser og én for sportsevents – afgjorde hvem, der løb med priserne i kategorierne ’Årets kongresvært for kongresser med mere end 1.000 deltagere’, ’Årets kongresvært for kongresser med mindre end 1.000 deltagere’, ’Årets bedste sportsevent’ og ’Årets initiativpris’.

Årets danske kongresværter blev Vindmølleindustrien, for EWEA Offshore 2015, og International Council for the Exploration of the Sea, vært ved marinebiologikongressen ICES Annual Science Conference 2015. VM i Bueskydning 2015, arrangeret af Bueskydning Danmark, blev Årets bedste sportsevent.  Årets initiativpris gik til JA-Alumni Denmark for iværksætterkonferencen 12th Annual JA-Alumni Conference Entrepreneurship for better or for worse.

I 2016 lægger flere end 100.000 delegerede vejen forbi hovedstaden til internationale kongresser, og med dem en forventet turismerelateret omsætning på 1,2 milliarder kroner.