Københavns Lufthavn blev lidt større

0
Transportminister Hans Christian Schmidt åbner sammen med lufthavnsdirektør Thomas Woldbye udvidelsen af Finger C.
Transportminister Hans Christian Schmidt åbner sammen med lufthavnsdirektør Thomas Woldbye udvidelsen af Finger C.

LUFTFART: Antallet af langruter til Københavns Lufthavn er fordoblet på 10 år – derfor udvidede lufthavnen igen i går sin Finger C, hvorfra mange af langruteflyene afgår.

På ti år er antallet af langruter fordoblet til 33, oplyser lufthavnen. Og flere er på vej. I går var der officiel indvielse af en udbygning til 270 mio. kr. af Finger C. Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt klippede snoren.

Udbygningen af Finger C er en del af lufthavnens klargøring til de kommende årtier, hvor den forventer at vokse fra de nuværende 25 mio. årlige passagerer til 40 millioner.

”Det er flot for et lille land som Danmark, at vi kan tiltrække så meget trafik. De mange lange ruter til København betyder, at der i dag er direkte adgang til tre fjerdedele af verdens BNP. Den tilgængelighed er noget, eksportvirksomheder fra hele Danmark efterspørger,” sagde transportministeren i sin tale.

I sin tale sagde lufthavnens adm. direktør, Thomas Woldbye, at lufthavnen vil fortsætte sine investeringer.

”Konkurrencen i Europa om flyruter og passagerer er benhård. Derfor skal vi i lufthavnen være så dygtige og attraktive, at danske virksomheder og ferierejsende og f.eks. svenskere, nordmænd og nordtyskere vælger at flyve fra eller via København ud i verden,” sagde Thomas Woldbye.

Finger C Syd, der blev indviet i går, har bl.a. tre brobetjente gates til de største fly som Boeing 747, Boeing B777 og Airbus 380 – et passagerområde med plads til 1.360 rejsende.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz