LUFTHAVNE: Københavns Lufthavn og foreningen Bybi.dk opsætter 10 bistader i lufthavnen – fra næste måned kan passagerer købe produkter fra lufthavnens nye venner. Projektet gennemføres uden bi-stand…
Projektet er en del af lufthavnens strategi om at skabe nye oplevelser for sine millioner af årlige passagerer.
Fra midt i juni vil det være muligt at få sød smagsoplevelse med fra Københavns Lufthavn. Fra juni vil butikkerne Fine Food i Københavns Lufthavns sælge honning og produkter som bolsjer og øl med honning fra lufthavnens bistader og fra øvrige bigårde. Fine Food sælger også danske og udenlandske specialiteter.
“Vi er begejstrede for Bybis påvirkning, hvor hjemløse, herunder bi-standsklienter, kan blive del af arbejdsmarkedet,” siger Lise Ryevad, salgsdirektør i Københavns Lufthavn.
Foreningen Bybi har 25 bigårde i København, bl.a. hos Bella Center. Overskud fra produkterne bruger Bybi til sit sociale arbejde i København.
Bierne bor afsides i det sydøstlige hjørne af lufthavnen. Ud over honningprodukter, bierne bidrager med, kan lufthavnens miljøafdeling bruge honningen i sit arbejde, da honning bruges som biomarkør og indikator på biodiversitet og luftkvalitet – et tiltag der kendes fra München lufthavn.
“Bier er ekstremt lugtfølsomme. Hvert bistades ”vagtbier” afviser trækbier, der har været i kontakt med urenheder,” siger Oliver Maxwell, direktør for Bybi.dk
Bybi.dk støtter biernes overlevelse, da der ikke lever honningbier vildt i Danmark – bierne er derfor afhængige af, at mennesker passer på dem. Filminstruktør Susanne Bier menes at overveje film om projektet!