Københavns Lufthavn atter blandt bedste til ruteudvikling

0

koebenhavns-lufthavn-pigerne-i-lufthavnenLUFTFART: Flyselskaber fra hele verden har for fjerde år i træk placeret Københavns Lufthavn i verdenseliten, når det gælder udvikling af nye flyruter. Københavns Lufthavn har det seneste år mistet mange ruteudviklere.

København er for fjerde år i træk kåret som en af verdens bedste lufthavne til ruteudvikling. Det skete på verdens største luftfartskonference – World Routes Chengdu i Kina – hvor flyselskaber fra hele verden valgte Københavns Lufthavn som en af verdens bedste lufthavne til ruteudvikling i kategorien “Lufthavne med mellem 20 og 50 mio. passagerer,” de mellemstore lufthavne. Det oplyser Københavns Lufthavn.

Topplaceringen til det danske hold af ruteudviklere med ruteudviklingschef Morten Mortensen i spidsen, modtog anerkendelsen mandag. Og Morten Mortensen, der tiltrådte i januar uden kendskab til luftfart, understreger, at anerkendelsen af Københavns Lufthavns ruteviklingsarbejde er vigtig:

“Hver flyrute skaber tilgængelighed, vækst og arbejdspladser i Danmark. Her er et godt samarbejde med flyselskaberne afgørende. Og det er jo netop flyselskaberne, der igen har placeret os i verdenseliten, når det gælder ruteudvikling,” siger han.

Fra 2005 til 2015 har Københavns Lufthavn tiltrukket 56 nye ruter. Sammen med øget trafik på de eksisterende ruter, har det styrket lufthavnens bidrag til Danmarks internationale tilgængelighed med over 50 pct. målt på baggrund af den internationale luftfartsorganisation, IATAs,connectivity-indeks.

Den 22. World Routes konference holdes i Chengdu. Her mødes 3.000 repræsentanter fra 300 flyselskaber, 700 lufthavne og 130 turismeorganisationer for at diskutere og forhandle ruteudvikling.

Standby.dk kunne sidste måned oplyse, at Københavns Lufthavns afdeling for ruteudvikling på under et år har mistet ansatte med i alt 70 års erfaring.

Lufthavnen har i dag har ca. 160 flyruter, heraf 34 interkontinentale.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz