Københavns Lufthavn sænker priser for flyselskaber

Lufthavnen gennemfører to initiativer, som reducerer den takst, flyselskaberne betaler for at bruge lufthavnen. Samlet bliver taksterne nedsat med gennemsnitligt 10%. Ændringen sker fra 1. april 2018.

“Regeringen fremlagde i juli den nye luftfartsstrategi, som sætter fokus på at styrke Danmarks internationale tilgængelighed og dansk indenrigsluftfart. Både fra politisk hold og fra vores kunder har der været ønsker om lavere takster. Det har vi lyttet til. Samtidig vil vi komme den nye regulering i møde og skabe et godt udgangspunkt for de kommende forhandlinger. Derfor sænker vi taksterne gennem to konkrete initiativer: Vi reducerer taksterne, som alle flyselskaber betaler, og vi indfører en incitamentsordning, der gør taksterne 35% lavere på højfrekvente feederflyvninger. Samlet bliver CPHs takster i gennemsnit 10% lavere fra april 2018”, siger Lars Nørby Johansen, bestyrelsesformand for Københavns Lufthavne A/S.

Incitamentsordningen betyder 35% lavere takster på flyvninger mellem CPH og regionale lufthavne som fx Billund, Bornholm, Midtjylland, Sønderborg, Aalborg og Aarhus, men også Bergen, Göteborg, Stavanger, Vilnius og Gdansk.

“Vi vil styrke vores hub-funktion, og derfor kommer de lavere priser især til at slå igennem for de selskaber, der flyver mange gange dagligt på de kortere ruter mellem CPH og de regionale lufthavne. På den måde fortsætter vi indsatsen for at binde hele Danmark tættere sammen,” siger Lars Nørby Johansen.

De 10% lavere takster vil koste lufthavnen ca. 300 millioner kroner på årsbasis. Lufthavnen håber, at den markante prisreduktion på især feederruterne vil føre til konsolidering og vækst i hub-trafikken:

Fra 1. april gennemføres dels en generel takstnedsættelse for alle flyselskaber, dels en særlig reduktion for højfrekvente feederruter, der flyves mindst tre gange dagligt. Det drejer sig i dag om Bergen, Billund, Bornholm, Gdansk, Göteborg, Midtjylland, Stavanger, Sønderborg, Vilnius, Aalborg og Aarhus.

Den særlige reduktion af taksterne på feedertrafik skal godkendes af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

CPH sender halv milliard til aktionærerne

CPH henter milliardbeløb hos EU

Mange fly forsinket i København