Københavns Lufthavn udvider Terminal 3

Tegning af den planlagte genvej – en gangbro i 1. sals højde fra metro-balkonen direkte til sikkerhedskontrollen og Terminal 2

Tegning af den planlagte genvej – en gangbro i 1. sals højde fra metro-balkonen direkte til sikkerhedskontrollen og Terminal 2

Over 20 millioner kommer igennem Terminal 3 hvert år – og tallet er stigende. Derfor planlægger CPH en markant ombygning og udbygning til en kvart milliard kroner.

“Terminal 3 er første og sidste indtryk, de fleste rejsende får af Københavns lufthavn – og det skal være et godt indtryk. De senere år er lufthavnen vokset med en million passagerer om året, så nu er der brug for mere plads. Vi sætter nu gang i to af fire store byggeprojekter,” siger teknisk direktør Christian Poulsen.

I dag tager knap hver fjerde rejsende Metroen til lufthavnen og mange skal til Terminal 2 eller direkte til sikkerhedskontrollen.

“Stadigt flere tjekker ind hjemmefra og rejser blot med håndbagage. De skal kunne gå direkte fra Metroen til sikkerhedskontrollen. Det samme gælder dem, der skal i Terminal 2. Derfor planlægger vi en gangbro i 1. sals højde fra Metroen og hele vejen gennem Terminal 3. To millioner rejsende vil bruge den genvej,” siger Christian Poulsen

Genvejen fra Metroen skal dog først bygges i efteråret 2018, da den er afhængig af tre andre projekter, ikke mindst den kommende tilbygning.

“Det skal også være nemmere at komme mellem terminalerne. Derfor udvides området mellem Terminal 3 og Terminal 2 med 1.500 m2 fordelt på tre etager. Det er via den bygning, man i fremtiden skal kunne komme fra Metro-genvejen direkte ned til Terminal 2,” fortæller han.

Tilbygningen skal opføres fra efteråret 2017 og være klar i sommeren 2018. Indtil da skal der gennemføres to byggeprojekter på gulvet.

“Vi flytter udgangen fra bagage-udleveringen, så ankommende passagerer kommer tættere på taxaer og busser. Det giver bedre plads til at tage imod venner og familie, der kommer hjem fra rejse. Det projekt sættes i gang efter efterårsferien. Det samme gør udskiftningen af de slidte og revnede gulve i terminalen.

“Det nuværende granitgulv fra 1998 er begyndt at revne og giver ikke det gode indtryk, vil ønsker som hele Danmarks lufthavn. Gulvet udskiftes i etaper frem til sommeren 2017,” siger Christian Poulsen.

Udbygningen af Terminal 3 er en del af den samlede udbygningsplan om, hvordan lufthavnen kan vokse til 40 millioner passagerer

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.