Køer gennem Tyskland truer bilferien

autobahn køerDrømmen om problemfri bilkørsel gennem Tyskland risikerer at blive mareridt med timelange bilkøer. Nåleøjet er den nordlige del af Autobahn A7 fra grænsen og hele vejen forbi Hamborg.

Det skyldes udvidelsesarbejder på motorvejen, der begynder ved Neumünster syd for Kielerkanalen og først slutter lige før Elbtunnellen. På de 166 km fra Flensborg til Hamborg er der vejarbejde på 91 km, og med høj trafiktæthed kan rejsetiden blive helt op til otte timer. Når man kører retur truer bilkøer ved grænsekontrollen, skriver ekstrabladet.dk.

Den tyske bilistorganisation ADAC har anbefalingen klar: ”Man skal forvente, at trafikken bliver tæt i år. Der er over 500 vejarbejder på de større tyske veje, og sammenholdt med en høj belastning især fra midt juli til midt august anbefaler vi, at man afsætter væsentligt længere tid til at køre på ferie end tidligere”, siger Diana Sprung fra ADACs pressetjeneste.

ADAC anbefaler generelt, at så længe trafikken glider, bør man blive på motorvejene. Ved udsigt til køer på 10-15 km og trafikmelding tæt ved fuldt stop, bør man overveje alternative ruter.

Vælger man A7, er det en god idé at undgå myldretiden. I Hamborg begynder den kl. 6.30 og slutter ca. kl. 9.30. Med en rejsetid på to-tre timer fra grænsen skal man altså passere Padborg senest kl. 3.30. Om eftermiddagen begynder myldretiden kl. 15.30 og varer indtil kl. 19.

Alternativt kan man køre fra ved Neumünster og via B205 køre over på A9, der er parallel til A7. Turen bliver ca. 170 km længere, men uden udsigt til større kødannelser. Det er i øvrigt A9, som de fleste sjællændere benytter.

ADAC anbefaler generelt, at man kører på hverdagene og helst midt på ugen. Det er især fredage og lørdage, at prognoserne viser udsigt til massive kødannelser, og helt galt den 16.-17. juli når alle delstater kører til/fra holder ferie på samme tid.

”I år forventer vi, at den 16.-17. juli vil være præget af tæt trafik over hele Tyskland, og man skal forvente, at rejsetiden bliver markant forøget. Kan man undgå at køre i de dage, så gør det. Og skal man køre, så gør det tidligt eller sent”, anbefaler Diana Sprung.

På hjemturen er der allerede 18 km før grænsen advarsler om kødannelse på grund af grænsekontrollen, og man skal forvente køer på op til to timer.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.