Konferencedeltagere smitter hinanden

43 af dem er journalister og kommunikationsfolk, som var til  ‘Fagligt Forum’-konference, mens de to sidste er nordmænd fra et separat selskab på otte. Fødevarestyrelsen mener ikke, at smitten kommer fra køkkenet, men fra en af gæsterne, skriver politiken.dk.

 

Arrangøren, Dansk Journalistforbund, har på vegne af Fødevarestyrelsen ved en rundspørge blandt de godt 300 deltagere prøvet at spore, hvor mange der blev syge. Projektchef Mariann Vasbo oplyser, at 43 hidtil har meddelt, at de blev syge.

Morten Lisbye, der er udbrudskoordinator i Fødevarestyrelsen kalder det et ret stort udbrud, og at symptomerne tyder på roskildesyge, der også kaldes norovirus, hvor symptomerne er akut kvalme, opkastning, vandig diaré, mavepine og mavekramper. Nogle får lav feber, kuldegysninger, hovedpine og smerter i led og muskler.

 

Symptomerne viser sig typisk et døgn efter, man er blevet smittet og varigheden typisk 1-2 døgn.

 

Morten Lisbye antager, at en af gæsterne er skyld i udbruddet, blandt andet fordi fire deltagere var syge til frokost torsdag. Mistanken er, at de da har smittet buffeten. Hvis man har virus på fingrene og serveringsbestikket for eksempel ryger ned i fadene, så kommer virus ned i maden og så kan 20-30-40 blive syge 24-36 timer efter.

 

Han frikender Hotel Park Inns køkken og personale for at være smittekilde og mener ikke køkkenet eller personalet har gjort noget forkert. De tre-fire gæster er smittet 24-36 timer, inden konferencen, og så går der halvandet døgn, inden de får symptomer. De har haft smitten med hjemmefra, mener han.

 

Park Inn Copenhagen Airport gennemfører Fødevarestyrelsens instruktioner om den videre sagsbehandling, som går ud på, at kassere alle madvarer, håndteret siden arrangementet, vaske alt op ved mindst 80 grader, behandle alt, der ikke kan komme i opvaskemaskinen med en kloropløsning og sende eventuelt syge medarbejdere hjem.

Skrevet af Flemming Juul