Konkurrence om frihedsmuseum afgjort

Kun en lille del af museet er synligt over jorden i Churchillparken.

Kun en lille del af museet er synligt over jorden i Churchillparken.

Kulturminister Marianne Jelved præsenterede i går vinderen af arkitektkonkurrencen for Museet for Danmarks Frihedskamp 1940-45.

Vinderprojektet er udarbejdet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter i samarbejde med EKJ Rådgivende Ingeniører, Esbensen Rådgivende Ingeniører, ÅF Lighting – Hansen og Henneberg, Gade & Mortensen akustik og professor, arkitekt Steen Høyer.

”Frihedsmuseet har sin rod i den udstilling, der blev vist allerede i 1945. Det rummer den nationale samling om frihedskampen og er derfor et ganske særligt museum. Derfor glæder det mig, at vi får et museum, der skaber optimale rammer for formidlingen af frihedskampen. Samtidig vil bygningen arkitektonisk indgå respektfuldt med omgivelserne i Churchillparken”, siger Marianne Jelved.

Det nye museum bliver anderledes end det brændte museum, blandt andet fordi udstillingsarealerne er under jorden. Adgang er gennem en ankomstbygning på et grusareal, der fastholder det gamle museums placering.

”Udstillingerne bygges op i en højloftet udstillingssal, som af hensyn til bevaring er uden dagslys. Trods sit rolige arkitektoniske udtryk er forslaget overraskende og spændende. Med vinderforslaget får Frihedsmuseet gode rammer for formidlingen af frihedskampen”, siger Nationalmuseets direktør Per Kristian Madsen:

Museet forventes at åbne i 2018. Vinderforslaget og de fire øvrige forslag vil være udstillet på Nationalmuseet fra den 6. maj- til 16. august 2015. A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal støtter projektet med 20 millioner kroner. Augustinus Fonden støtter med 10 millioner og staten finansierer det nye museum med 63,7 millioner kroner.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.