Konkurrence til Ørestad

Resultatet bliver en 45.000 kvm. stor FN-bydel på Frihavnens ældste industrigrund.
 
 
Grunden rummer allerede UNICEFs store verdenslager og skal efter planen omgives af 55.000 kvm. erhverv, 25.000 kvm. boliger og et hotelkompleks på samme størrelse. I alt 150.000 kvm., der går under fællesbetegnelsen Marmormolen.
 
 
3XNielsen står bag masterplanen for projektet, der bliver til i et samarbejde mellem FN, Udenrigsministeriet, Københavns Kommune og By og Havn.
 
 
Projektets blikfang bliver ikke til at overse. Et 140 meter højt kontortårn på Marmormolen, hvorfra en elevatorbetjent gang-og cykelbro i 65 meters højde vil give københavnere nem passage mellem Østerbro og Langelinie.
 
Netop højhuset har ikke overraskende skabt forventninger om en turbulent høringsproces. Hvad, der til gengæld er overraskende, er, at projektet, der på det nærmeste vil danne en portal for indsejlingen til Københavns havn. 
 
Der foreligger endnu ingen startredegørelse for projektet, da masterplanens enkelte elementer stadig er ved at blive slebet til. By og Havn forventer at have redegørelsen klar ved årsskiftet, hvilket kan sende projektet i høring i løbet af foråret 2009.
 
FN-byen, der ifølge planen skal være klar til indflytning i 2012, kommer til at udgøre første etape. Derefter kommer tårnet og broen – såfremt det overlever høringsprocessen, og til sidst følger boligområdet.
 
 
By og Havn forsøger at komme høringsdebatten i forkøbet bl.a. ved at arrangere sejlture, hvor nysgerrige eller skeptiske københavnere kan opleve projektområdet fra søsiden.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.