Kør‐selv‐ferieturen går til ….

turen.gaar_.tilPolitikens ’Turen Går Til’ har lavet en række hitlister med udvalgte anbefalinger til rejsemål, der er særligt interessante i 2014 fordelt på forskellige kategorier.

Top 5 for den bedste kør‐selv‐ferie i 2014 se således ud: 1. Flandern – det mest interessante rejsemål i Belgien. Besøg Brügge, Gent, Antwerpen og Bruxelles på en lang weekend, og hold øje med mode- og designscenen samt Flemish foodies.

2. Vestlige Balkan – Oplev Slovenien, Kroatien, Bosnien, Serbien og Montenegro på en og samme tur. Der er Zagreb, Beograd og Sarjevo, badebyer i Kroatien og Motenegro og smukke bjergegne i Bosnien.

3. Vadehavskysten – 400 km strækning fra Sønderjylland over Tyskland til Holland. Strækningen er på Unescos liste over naturvidundere. En smuk naturoplevelse, og de tre lande kan nås på en uge.

4. Andalusien – Badebyer, bjerglandsbyer, smuk natur, Picasso‐museet i Malaga, Alhambra i Granada, Tapas-barerne i Sevilla. Alt indenfor bekvem køreafstand.

5. Californien – Store naturoplevelser i nationalparker som Yosemite, Death Valley og Joshua Tree. Storbybesøg i Los Angeles og San Francisco med afstikkere til Las Vegas og Grand Canyon.

’Turen Går Til’ har eksisteret siden 1952 og er blandt verdens hyppigst opdaterede rejsebogsserier. Serien dækker hele verden fra Nordatlanten til Australien. Bøgerne skrives på dansk af forfattere og journalister med indgående kendskab til de enkelte destinationer.