Kortere ventetid i CPHs sikkerhedskontrol

Ventetiden faldt med 23% i sommer efter flere tiltag mod de lange køer. Ventetiden er faldet til fem minutter i gennemsnit, viser tal fra Københavns Lufthavn fra sommeren sammenlignet med samme periode sidste år.

Ifølge Johnnie Müller, sikkerhedschef i Københavns Lufthavn, har lufthavnen opgraderet sikkerhedskontrollen på flere fronter, efter man i sommeren 2016 blev hårdt presset af et stort antal passagerer, skriver dr.dk

Årsagen er blandt andet, at man har ansat medarbejdere, der hjælper passagererne inden de kommer til sikkerhedskontrollen: ”Vi hjælper dem til at pakke håndbagagen rigtigt, få væskerne op og lægge computeren øverst. Så kommer man meget hurtigere igennem”, siger Johnnie Müller.

Den kortere gennemsnitlige ventetid fjerner dog ikke risikoen for kø i op til 15 minutter i myldretiden. Men med de nye medarbejdere, en ombygget sikkerhedskontrol og et nyt indenrigsspor regner Johnnie Müller med, at man kan holde ventetiden nede. Også i julen, der er lufthavnens store test.

Andreas Krog fra luftfartsitet check-in.dk, mener, at den kortere ventetid er bevis på, at lufthavnen har taget sig sammen og gjort noget ved de store problemer, som bl.a. fik daværende transportminister Hans Christian Schmidt på banen. Lufthavnen skal dog sørge for at holde bemandingen i sikkerhedskontrollen tilpas højt, hvis man skal fastholde den positive udvikling, siger Andreas Krog.

Johnnie Müller forsikrer, at man holder nøje øje med antallet af medarbejdere i forhold til antallet af passagerer: ”Vi sørger for, at der er medarbejdere nok til at åbne de spor, der er nødvendige. Vi er over 1.100 personer i security-afdelingen. Vi har folk nok, og hvis vi mangler, så ansætter vi nogle flere”.

Hurtigere igennem til security i Billund

Tre timers køer ved security

CPH søger 80 til jobs i security

x

Læs Også

Swiss klar med ny First Class Lounge

På mandag åbner Star Alliance-medlemmet sin nye lounge til passagerer på første klasse i Zürichs lufthavn – Swiss vil også hente ankommende First Class-passagerer ved flyet og i limousine køre dem til paskontrollen.

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Otte europæiske lufthavne på Top 15 over lufthavne verden over denne sommersæson med flest direkte ruter - Frankfurt topper listen, mens Paris de Gaulle betjenes af flest ruteflyselskaber.

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Når Cathay Pacific starter med direkte flyvninger fra København til Hong Kong kan de rejsende benytte den nye The Deck-lounge i Hong Kong.

Cypern mødte rejsebureauerne

Cobalt Air og Cyperns turistorganisation havde i denne uge sat danske rejsebureauer i stævne til en præsenation af den nye flyrute til Larnaca.

Billige flybilletter i påsken

Der er rift om de billige flybilletter i påskeferien. Alligevel er det stadig muligt at komme billigt afsted, viser et pristjek foretaget af Travelmarket.dk.

Turkish Airlines har nu over 300 destinationer

Det tyrkiske Star Alliance-medlem var i forvejen det flyselskab i verden med ruter til flest lande. Men åbningen af sin destination nummer 301 betjener Turkish Airlines nu 121 lande.