Kostbar scooterleje

Over 250.000 danskere vil til sommer holde ferie i Grækenland. Tusinder vil hos den lokale scooter- og motorcykeludlejer leje et køretøj for at opleve den græske natur, men der er risiko for voldsomme økonomiske skrammer…

 

Til forskel fra en dansk 45-knallert kan de fleste scootere i Grækenland køre 90-120 km/t.  og hvis man vil sikre sig, at ens forsikring gælder ved et uheld, skal køretøjet være lejet med et motorcykelkort. Med andre ord er det ikke nok at præsentere udlejeren for et dansk kørekort til bil eller for et kørekort til en 45-knallert, fortæller informationschef i Spies, Torben Andersen.

 

Han anbefaler derfor, at alle, der ikke har et motorcykelkort, i stedet lejer en bil selv om det ikke er svært at finde udlejere, der vil udleje motorcykel eller scooter på et bilkørekort, hvor forsikringsdækningen ikke er til stede. Lige nu kører et par meget store erstatningssager efter græske scooteruheld, hvor forsikringen ikke var i orden på grund af manglende motorcykelkort.

Det lokale politi har også et godt øje til turister, der suser rundt i landskabet på de hurtige scootere og de kan udstede bøder på 300 Euro (2.230 kr.) på stedet.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.