Kostbar scooterleje

Over 250.000 danskere vil til sommer holde ferie i Grækenland. Tusinder vil hos den lokale scooter- og motorcykeludlejer leje et køretøj for at opleve den græske natur, men der er risiko for voldsomme økonomiske skrammer…

 

Til forskel fra en dansk 45-knallert kan de fleste scootere i Grækenland køre 90-120 km/t.  og hvis man vil sikre sig, at ens forsikring gælder ved et uheld, skal køretøjet være lejet med et motorcykelkort. Med andre ord er det ikke nok at præsentere udlejeren for et dansk kørekort til bil eller for et kørekort til en 45-knallert, fortæller informationschef i Spies, Torben Andersen.

 

Han anbefaler derfor, at alle, der ikke har et motorcykelkort, i stedet lejer en bil selv om det ikke er svært at finde udlejere, der vil udleje motorcykel eller scooter på et bilkørekort, hvor forsikringsdækningen ikke er til stede. Lige nu kører et par meget store erstatningssager efter græske scooteruheld, hvor forsikringen ikke var i orden på grund af manglende motorcykelkort.

Det lokale politi har også et godt øje til turister, der suser rundt i landskabet på de hurtige scootere og de kan udstede bøder på 300 Euro (2.230 kr.) på stedet.

Skrevet af Flemming Juul