Kritik af hygiejne på Skt. Petri

Fødevarekontrollen har registreret en række problemer gennem sine ti seneste besøg på hotellet. Af rapporten fremgår det blandt andet, at der var et massivt flueproblem på lager med uemballerede fødevarer, at der blev opbevaret mad udenfor køleskabet, at personalet havde sat 16,8 grader varm bacon på køl med henblik på at bruge det igen, at gulv på lager i kælder fremstod snavset med spildte væsker og støv, at køleskab i køkkenet fremstod snavset med spildte væsker og madrester og at isterningemaskine fremstod med sorte belægninger af skimmel, skriver avisen.dk med kildehenvisning til Fødevarestyrelsens kontrolrapporter.

 

Ifølge avisen.dk har hotellet hidtil skjult problemerne over sine gæster ved på sin hjemmeside at linke til en gammel kontrolrapport med en smilende Smiley.

 

Ifølge fødevarechef Bjørn Wirlander er det i strid med reglerne ikke at vise den gældende kontrolrapport og at det er skærpende, at man i stedet henviser til en bedre rapport, hvilket efter hans mening kan udløse en bøde.

 

Ifølge hotellets rooms division manager Henrik Petersen har man opsat en maskine med blåt lys mod fluer og arbejdet hårdt på at komme problemerne til livs.

 

Siden avisen.dk var på besøg, har hotellet ændret sit link til den rette kontrolrapport, men ved besøget havde hotellet ikke vist sin sure Smiley ved indgangspartiet, hvilket reglerne kræver.

Skrevet af Flemming Juul