Kritik af Norwegian og Ryanair

10
Ole Christensen.
Ole Christensen.

FLYSELSKABER: ”Ryanair og Norwegian udfordrer flysikkerheden, hvis de indgår aftale om at flyve hinandens passagerer,” lyder det i debatindlæg fra dansk socialdemokratisk EU-parlamentariker.

Ole Christensen, socialdemokratisk medlem af Europa-Parlamentet, skrev i et debatindlæg i Politiken i går: ”Ryanair og Norwegian er ved at indgå aftale om, at Ryanair fodrer kunder til Norwegians langruter. Med den aftale kan alle overenskomster omgås. Derfor er det en sort aftale, der vil presse billetpriserne på bekostning af arbejdsvilkår og flysikkerhed.

Når et flyselskab vil skrue på prisen på en flyrute, er der to håndtag: Løn og brændstof. Så man kan spørge sig selv, om man virkelig ønsker at flyve billigt, hvis der bliver taget chancer med mængden af brændstof, fordi det er for dyrt at flyve med for meget?

Vil man spare lidt på billetprisen og flyve med piloter med migræne, som ikke vil lægge sig syge, for så bliver de trukket i løn?

Vi kan ikke acceptere, at Norwegian og Ryanair omgår de fælles europæiske regler med størst mulig snedighed,” skriver Ole Christensen og tilføjer: ”Piloterne skylder ofte en mio. kr. efter endt uddannelse, og med den øgede konkurrence, kan ansættelse i Ryanair være den eneste mulighed for at få nedbragt gælden.

Passagererne skal igennem alverdens tjek af hensyn til sikkerhed. Hvorfor går vi ikke op i at tjekke, at medarbejdernes ansættelsesforhold er i orden? Det er trods alt dem, der har vores liv i deres hænder. At presse løn- og arbejdsvilkår udgør en sikkerhedsrisiko. Men kommercielle hensyn må aldrig stå over hensyn til sikkerheden.

Hvis Norwegian og Ryanair indgår en aftale, vil jeg rette henvendelse til EU-Kommissionen. Vi kan ikke acceptere, at to selskaber omgår de fælles europæiske regler med størst mulig snedighed og ser stort på medarbejdernes forhold og dermed passagernes sikkerhed. Luftfarten skal reguleres bedre og smartere. Det vil jeg kræve i forhandlingerne med Kommissionen om en kommende luftfartspakke. Og jeg vil opfordre Norwegian og Ryanair til at indgå en ny aftale, der sikrer ordentlige løn- og arbejdsvilkår,” lyder det fra Ole Christensen.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

10 Comments on "Kritik af Norwegian og Ryanair"

Notify of
avatar
Hardinger
Hardinger

Mon ikke den flinke Christensen i det mindste hermed har reddet sig en injuriesag?

Leif
Leif

Well said. Hvis noen i det hele tatt gidder å lytte til denne sosialisten.

Ole Hansen
Ole Hansen

Der er da ikke noget forkert i det han skriver.

Leif
Leif

Ehhh, jo, det er det!

GM
GM

Er det mulig? Hva slags idioti kan man få presset ut av brødsaksen!

Leif
Leif

Gud bedre meg. Hva er det denne mannen snakker om? Norwegian ranker høyere på sikkerhet enn SAS i alle internasjonale målinger. Ulikt SAS, har Norwegian aldri hatt en ulykke. Er det ikke grenser for hvor mye usannheter man skal slenge mot Norwegian?

Ace of space
Ace of space
Ole Christensen har helt ret, det vil altid være en trussel at piloter ikke får løn under sygdom. De vil være presset til at arbejde da de ikke har råd til at lægge sig syge, stor studiegæld på over 1 mill vejer tungt på ens skuldre, så op i bagdelen med om man er en smule snottet. Og det vil gå ok. Men den dag hvor vi piloter skal vise vores vær, vil det da gå? Når vejret er dårligt, et teknisk problem? det er der en pilot skal være fit, og ikke snottet. Fly Dubai ulykken i Rusland er… Read more »
Insider
Insider

Alle som interesserer sig for branchen ved at det er den nøgne sandhed. Konkurrence er fint, men her er sikkerheden på spil.

John
John

Det er nyt for mig, at piloter flyver bedre, hvis de har overenskomst.

Ace of space
Ace of space
Piloter bekymrer sig mindre hvis de har overenskomst, ordnede forhold osv. Det resulterer i at man ønsker orden i sagerne. Har du selv en arbejdsgiver der er ligeglad og kun er grådig og optimerer for at få sig en høj bonus, vil arbejdsgiveren blæse dig som ansat et stykke hvilket igen resulterer i at du vil blæse dem et stykke osv. I en nødsituation skal vi piloter være effektive managere i komplekse situationer og bevare overblikket, det er det vi træner til. Sidder du og er snottet, presset med at du selv skal sørge for at betale skat (fordi din… Read more »
wpDiscuz