Kritik af Star Tour for svigt af syge børn

airport_first_floor_mallorcaHalvandet døgn undervejs for passagerer med meget syge børn til Billund fra Mallorca med Star Tour og kritik af for ringe information.

En rekreationstur til Mallorca for en gruppe alvorligt syge børn og deres familier endte i weekenden i kaos i lufthavnen på Mallorca. Deres fly til Billund blev fredag aflyst pga. ’tekniske problemer’, og ni syge børn, hvoraf flere har kræft, og deres forældre var fanget i lufthavnen under kritisable forhold, siger forældre til Ekstra Bladet.

Flere syge og immunsvækkede børn måtte sove på et koldt gulv under aviser, og der var ingen hjælp fra Star Tour, lyder det fra en af forældrene, hvis 12-årige søn har leukæmi og er stærkt svækket.

Efter to ugers rekreationsferie, som den private organisation La Vida arrangerer for syge børn og deres familier, skulle turen i fredag aften klokken 21.45 gå hjem til Danmark. Men uvejr under flyvningen fra Danmark til Mallorca medførte tekniske problemer, der medførte forsinkelse og siden aflysning.

Familierne opholdt sig i boarding-området, hvis der skulle komme besked om fly hjem, derfor sov flere børn på et koldt flisegulv. Herfra ringede flere passagerer til Star Tours hotline, men her var angiveligt ingen hjælp at hente.

Efter Ekstra Bladet var i kontakt med Star Tour blev der sørget for hotel, men flere passagerer fastslår at informationsniveauet fra Star Tour har været for ringe.

Den private organisation La Vida stod bag rekreationsferien, som var bestilt hos Star Tour med klare aftaler om særlige hensyn til de immunsvækkede børn, der forud for rejsen er godkendt af speciallæger og forsikringsselskaber.

Først natten til søndag klokken 02.38 landede flyet i Billund Lufthavn

Star Tours pressechef Nikolai Johnsen: ”Vi vil selvfølgelig gøre vores bedste for at rette op på tilliden og

hændelsen på Mallorca har hele weekenden været fulgt og diskuteret på ledelsesniveau i Star Tour. Vi vil under alle omstændigheder tage en god, lang snak med menneskerne i La Vida og de berørte familier for at blive klogere på, hvordan vi kunne have håndteret situationen bedre”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.