Krokodille årsag til flystyrt

Det er den konklusion, havarikommissionen er nået til efter gennemgang af flystyrtet i Den Demokratiske Republik Congo i august. Der fandtes ikke umiddelbart tekniske problemer ved flyet, men den eneste overlevende kunne berette, hvad der gik forud fra styrtet, skriver avisen.dk.

 

Han fortæller ifølge Daily Telegraph, at en medsmuglet levende krokodille slap ud af sin taske og skabte panik blandt passagererne, som alle løb op mod cockpittet for at undgå bæstet. Ifølge havarikommissionen har det været årsag til, at flyet kom ud af balance og gjorde det umuligt for de to piloter at flyve.

 

Det tjekkisk byggede Turbolet fly var på vej fra Kinshasa til Bandundu, hvor det styrtede og ramte et hus lige udenfor landingsbanen, hvor 20 af de 21 ombordværende blev dræbt.

Skrevet af Flemming Juul

Krokodille årsag til flystyrt

Da det tjekiske fabrikerede fly L 410 i august styrtede i Congo på en flyvning fra Kinshasa til en anden lufthavn i landet var det officielt på grund af balanceproblemer. Nu viser det sig ifølge det afrikanske nyhedsmagasin Jeune Afrique, at det var helt andre grunde.

En passager havde smuglet en levende krokodille om bord – ganske vist en mindre – i sin håndbagage. Undervejs gik krodillen amok og skabte panik blandt passagererne, som flygtede samlet over i modsat side af kabinen.

Det var mere en piloterne kunne klare og de mistede kontrollen. Kun en enkelt passager overlevede styrtet. Paradoksalt nok overlevede krokodillen også, men blev senere dræbt, da redningsholdet forsøgte at få den skåret fri af vraget.

Også The Sun i London er blevet opmærksom på historien, men der er ikke kommet nogen forklaring på, hvorfor den egentlig grund til havariet først kommer frem her to måneder senere.

 

Skrevet af Ejvind Olesen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.