Kronprinsparret skal ”sælge” Grønland i Japan

Arkivfoto fra i år, da kronprinsparret besøgte Samsø.

Arkivfoto fra i år, da kronprinsparret besøgte Samsø.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er snart på vej til Tokyo, hvor de 26.-28. marts står i spidsen for et Grønlandsfremstød. Formålet er at øge kendskabet til Grønland, grønlandsk kultur og grønlandske produkter i Japan og styrke japanernes viden om Grønland. Også japansk turisme til Grønland er i fokus under besøget.

Besøget vil bl.a. fokusere på at udbygge og øge den grønlandske eksport af fisk og skaldyr til Japan. På basis af den bæredygtige fortælling om sælskinds rolle i den grønlandske kultur og historie vil programmet desuden omhandle brugen af grønlandsk sælskind i den japanske modesektor. Også japansk turisme til Grønland vil være i fokus under besøget.

Kronprinsparret åbner en udstilling i Tokyo om grønlandsk kultur, hvor den japanske kejserfamilie også vil være repræsenteret. Uden for udstillingsbygningen opføres en naturtro stor iglo.

Besøget i Japan arrangeres af Danmarks Ambassade i Tokyo i samarbejde med Grønlands Selvstyre.

Kronprinsparret deltager på torsdag sammen med børn og voksne i et arrangement i en traditionel japansk have, der sætter fokus emnet på mobning af børn.

Kronprinsen taler om sine oplevelser i Grønland ved et seminar for japanske operatører. Kronprinsparret vil senere blive briefet om forberedelserne til de Olympiske Lege i 2020 under en bådtur i Tokyobugten.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.