Krydstogtrekord på vej i Stockholm

Stockholm ventes at tage imod rekordmange passagerer til sommer. Antallet ventes at stige med 30% og generere 600 millioner svenske kroner.

Sidst i april kommer de første krydstogtskibe til Stockholms Havn, som er klar til at modtage 270 anløb med 650.000 passagerer. Det er en markant vækst i forhold til sidste sæson, som endte med 230 anløb og 490.000 passagerer.

”Det beror på, at Stockholm er en attraktiv og populær destination og at krydstogter er en voksende ferieform som tager markedsandele globalt”, siger Henrik Widerståhl, vice adm. direktør for Stockholms Havne.

En anden årsag er sikkerhedssituationen omkring Middelhavet med terror i f.eks. Tyrkiet. ”Det gør, at en del rederier placerer deres fartøjer i Østersøen i stedet”, siger han.

Økonomisk betyder væksten meget for Stockholms turisterhverv. Prognosen lyder på over 600 millioner svenske kroner og bygger på to typer passagerer. Dels dem, som besøger Stockholm en dag, hvor værdien pr passager ligger på omkring 1.000 kroner. Den anden kategori er passagerer, som starter eller slutter togtet i Stockholm. De bliver oftest et par dage. Hotel og restaurantbesøg gør, at de bidrager med 3.000 kroner pr passager.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.