Krydstogtrekord på vej i Stockholm

Stockholm ventes at tage imod rekordmange passagerer til sommer. Antallet ventes at stige med 30% og generere 600 millioner svenske kroner.

Sidst i april kommer de første krydstogtskibe til Stockholms Havn, som er klar til at modtage 270 anløb med 650.000 passagerer. Det er en markant vækst i forhold til sidste sæson, som endte med 230 anløb og 490.000 passagerer.

”Det beror på, at Stockholm er en attraktiv og populær destination og at krydstogter er en voksende ferieform som tager markedsandele globalt”, siger Henrik Widerståhl, vice adm. direktør for Stockholms Havne.

En anden årsag er sikkerhedssituationen omkring Middelhavet med terror i f.eks. Tyrkiet. ”Det gør, at en del rederier placerer deres fartøjer i Østersøen i stedet”, siger han.

Økonomisk betyder væksten meget for Stockholms turisterhverv. Prognosen lyder på over 600 millioner svenske kroner og bygger på to typer passagerer. Dels dem, som besøger Stockholm en dag, hvor værdien pr passager ligger på omkring 1.000 kroner. Den anden kategori er passagerer, som starter eller slutter togtet i Stockholm. De bliver oftest et par dage. Hotel og restaurantbesøg gør, at de bidrager med 3.000 kroner pr passager.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.