Krydstogtturisme er milliardforretning for Danmark

krydstogtskibEn række havnebyer landet over får turistkroner i kassen, når de tager imod krydstogtskibe. I 2016 har Danmark haft besøg af 866.000 krydstogtgæster, som har en beregnet samfundsøkonomisk effekt på ca. 1,35 milliarder kroner. 

Når det omregnes til beskæftigelse, skaber krydstogtturismen job til næsten 1.900 danskere – heraf 70% inden for hotel- og detailhandel. Det fremgår af en ny undersøgelse, hvor udbyttet af krydstogtturismen i de ni havne i Danmark, der tager imod krydstogtskibe, beregnes, og hvor forbrug og tilfredshed i København kortlægges.

København er landets største destination for krydstogter og det er her, hovedparten af gæsterne går i land. I 2016 er 740.000 krydstogtgæster gået i land i København.

”Fremgangen er vigtig for København, fordi den skaber vækst og arbejdspladser og giver mulighed for at vise vores by frem for et købestærkt internationalt publikum. Og så er jeg glad for, at København trækker internationale krydstogtskibe til Danmark, som også skaber omsætning og jobs i resten af landets krydstogthavne,” siger Frank Jensen, Københavns overborgmester.

Det er Cruise Copenhagen Network, der samler aktørerne fra de ni danske krydstogtdestinationer, som har fået lavet undersøgelsen af konsulenthuset G.P. Wild/BREA, der beregner effekt af krydstogter verden over.

”Nu har vi for første gang et samlet tal på, hvad krydstogtturismen bidrager med på landsplan. Samtidig har vi målt tilfredsheden hos krydstogtgæsterne i København, hvor størstedelen af gæsterne går i land. Og med den meget store tilfredshed er der basis for at udvikle krydstogtforretningen og samtidig sandsynlighed for, at mange kommer igen som turister på et senere tidspunkt. Det samme gælder besætningsmedlemmerne, hvor 60% svarer, at de er meget interesseret at besøge København som privatpersoner,” siger Claus Bødker, krydstogtchef i Wonderful Copenhagen.

Ifølge undersøgelsen tilbringer 90% gennemsnitligt over 2,5 dage her før eller efter turen – heraf 12% uden for hovedstaden. For de øvrige krydstogtgæster, der kun er her en enkelt dag, er det for de fleste første gang, de er i København. Ud over gæsterne kommer der også et stort antal besætningsmedlemmer. I 2016 er der kommet ca. 289.000 besætningsmedlemmer til de danske krydstogthavne.

Hvad synes krydstogtgæsterne så om deres besøg? Blandt dem, der kun er her kort tid, svarer 94%, at besøget i København svarede til – eller oversteg – deres forventninger. Tilfredsheden er endnu større hos dem, der både starter og slutter krydstogtet her, hvor hele 97% var meget tilfredse med besøget.

De danske krydstogthavne, der er samlet i Cruise Copenhagen Network hos Wonderful Copenhagen, er København, Aarhus, Aalborg, Helsingør, Fredericia, Kalundborg, Hundested, Skagen og Rønne.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.