Kultur og sol tiltrækker danskerne

Det viser en ny undersøgelse, som Thailands turistbureau har fået foretaget blandt 1.000 danskere, om hvilken type temarejse de helst tager på. 47% vil vælge en kulturrejse, hvis de havde mulighed for at tage på en lang rejse. Det tilsvarende tal for rejser inden for Europa er 38%.

 

Interessen for sol og strand er marginalt højere for rejser uden for Europa. Derimod er danskerne mere interesseret i at tage på mad- og helserejser i Europa end udenfor. 18% vil helst tage på en madrejse i Europa.

 

Undersøgelsen viser tydeligt, at der er forskel på, hvad mænd og kvinder vælger. Kvinder er i højere grad end mænd til helse, sol og strand samt til familierejser på tværs af generationerne. 12% kvinder vil vælge en helse- eller spa-rejse uden for Europa mod kun 5% mænd.

 

40% af de 23-35 årige er interesseret i lange rejser til sol og strand. 26% mellem 18 og 22 år vil helst på eventyrrejse uden for Europa. Det gennemsnitlige tal for danskerne ligger kun på 11%. 19% af alle mellem 56-80 år vil vælge en familierejse på tværs af generationerne. 55% i aldersgruppen 56-80 år vil vælge kultur og historie, hvis de havde mulighed for at tage på en temarejse uden for Europa. Kun 25% i samme gruppe ville vælge en sol- og badeferie. 16% af de danske kvinder vil helst på shoppingrejse i Europa. Her er tallet for mændene blot 11%.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.