Kun få booker strandnært feriecenter med badeland

Fyrklit Feriecenter.

Fyrklit Feriecenter.

Med placering i klitterne 150 meter fra strand og Vesterhav, samt med udsigt over havet var Fyrklit Hotel og Feriecenter et prestigeprojekt for dansk kystturisme, da det blev indviet af dronning Margrethe i 1976.

Men selv med et nyt udendørs og indendørs badeland fra 1990’erne, har de seneste 15 år ikke givet overskud, fortæller formand for ejerforeningen Ingemann Brixhuus til bt.dk.

”Siden slutningen af 90’erne har driften givet underskud. Vi har haft faldende belægningsprocent i mange år, og når det kniber med økonomien, kniber det også med at forny sig, og så bliver det sværere at tiltrække nye kunder”, siger han.

Problemerne for Fyrklit skaber ny debat om, hvorvidt regeringen gambler med de uspolerede danske kyster i sit forsøg på at skabe vækst i Vandkantsdanmark. Regeringen har givet dispensation fra strandbeskyttelseslinjen til 10 ambitiøse forsøgsprojekter. Nye strandhoteller og badelande forventes at give op mod 1,7 millioner ekstra turister til de danske kyster.

Men førende forskere i turisme kritiserer regeringen for at ignorere forskningens konklusioner, der viser, at turisterne efterspørger uberørt kystnatur og ikke badelande.

Anne-Mette Hjalager, professor og centerleder ved Center for Landdistriktsforskning på Syddansk Universitet, siger, at Fyrklit bekræfter de bange anelser: ”Der er ikke et marked for det. Min frygt er, at vi ender med en række tomme ejerlejligheder, feriehuse og badelande, som vil dominere landskabet”.

VisitDenmarks analyse ’Kyst og naturturisme i Danmark’, viser også, at det netop er strandene, kysterne og havet, der er den største motivation for at feriere i Danmark.

Ingemann Brixhuus fra Fyrklit Hotel og Feriecenter, tror, at de andre badelandsprojekter får svært ved at finde investorer.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.