Kun lidt arbejde til kystlivredderne

Der var historisk få sikkerhedsaktioner i årets badesæson, som formelt sluttede onsdag aften, da Trygfondens kystlivreddere pakkede sammen for sidste gang i år.

Det blev samlet til 46.997 aktioner, som dækker over oplysning om bedre badesikkerhed, førstehjælp og livredning. 43.000 af dem var oplysningsaktioner, hvilket er 4.000 flere end sidste år.

Ifølge programchefen for vandsikkerhed i Trygfonden, René Højer, skyldes de få udrykninger det dårlige sommervejr: ”Ved gode somre oplever vi tusindvis af gæster på strandene. Vi har haft meget, meget få rigtige badedage i år, og det giver færre aktioner”.

Til gengæld har livredderne haft mulighed for at bruge tiden på at oplyse om bedre badesikkerhed. Det er en vigtig aktivitet, mener Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i Trygfonden Kystlivredning.

”Oplysning sikrer, at folk får sig en god dukkert. Det handler om at klæde dem godt på til at aflæse de forhold, de er på vej ud i, så de får en sikker og sjov oplevelse”, siger han.

Det dårlige sommervejr har også påvirket, hvilke sikkerhedsaktioner kystlivredderne er rykket ud til.

”Vi ser den typiske pallette af ulykker, men der en overrepræsentation af surfer-relaterede aktioner. Det skyldes, at vejret har været knap så indbydende til badning, men mere til vandaktivitet”.

Der har været 12 livreddende aktioner i sæsonen. Blandt andet omkom en kvinde efter at have fået et ildebefindende, men det lykkedes livredderne at genoplive hende.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.