Kvartalsresultat med røde tal for Lufthansa

Lufthansa,_Swiss_and_AustrianHårdt pressede priser har påvirket Lufthansa Group i årets første kvartal, hvor koncernen kom ud med et underskud.

Nettounderskuddet lyder på otte millioner Euro over for et overskud i første kvartal sidste år på 425 millioner Euro. Her hentede man en profit på 503 millioner Euro ved aktiehandel med amerikanske JetBlue.

Den samlede omsætning faldt med 0,8% til 6,9 milliarder Euro, hvoraf omsætningen i trafikken faldt 3,9% på trods af et betydeligt højere passagertal.

EBIT blev forbedret med 114 millioner Euro til et underskud på 53 millioner. Den forbedrede indtjening skyldes især Lufthansa og Austrian Airlines. EBIT for Lufthansa flyselskabet steg med 244 millioner Euro og for Austrian Airlines med 23 millioner.

EBIT for Swiss faldt med 28 millioner Euro og for Eurowings med 33 millioner.

CFO Simone Menne: “Vi mærker et tydeligt pres på priserne både med hensyn til passagertrafikken og ikke mindst for Lufthansa Cargo. Den betydelige omkostningsreduktion har mere end modvirket faldet på grund af lavere priser. Den trend, vi har set de seneste måneder vil fortsætte i indeværende kvartal. Konkurrencen og presset på priserne falder ikke, og det gør det afgørende vigtigt at arbejde med omkostningsreduktioner”.

Gruppens forventninger til hele året forbliver uændret en anelse over sidste års resultat på 1,8 milliarder Euro.