Kvinder drømmer om rejser – mænd rejser

62% af børn i alderen fra otte til 13 år medbringer egne smartphones, iPads eller computere på ferien. Og en stor del af resten bruger de stationære computere til at dele ferieminder med familien derhjemme.

Kvinderne er familiernes ’Chief Holiday Organizer’, men det er drømmen og planlægningen, de nyder. Netop efteråret er sæson for rejsedrømme og planlægning, mens sommerens ferieminder er i frisk erindring.

En undersøgelse af danskernes rejsevaner, som Analyse Danmark har lavet for hotelportalen Secret Escapes, viser, at danske mænd oftere end kvinderne tager på spontane rejser. Men det er blot, hvad man kunne forvente, mener ekspert i forbrugeradfærd, Anna Thygesen.

”Det er jo mænd og kvinder i en nøddeskal. Danske kvinder er selvudnævnte CHO, Chief Holiday Officer, i familien. De nyder at researche, planlægge og finde steder, de kan drømme sig til. Mænd er mindre begejstrede for at planlægge og foretrækker at få hele pakken præsenteret”.

45% af de danske kvinder drømmer ifølge undersøgelsen flere gange om ugen – ja nogle endda dagligt – om at rejse væk. Det er både ønsket om nye oplevelser og behovet for at få genopladet batterierne, der driver rejselysten.

82% af kvinderne svarer, at de aldrig eller sjældent tager på spontane ture. Det, der bremser dem, er praktiske hensyn i forhold til økonomi og familie.

Hos hotelportalen Secret Escapes mener man, at det er et spørgsmål om at tilrettelægge rejseinspirationen rigtigt. På trods af, at der er overvægt af kvindelige medlemmer i Secret Escapes medlemsdatabase, booker danske mænd nemlig næsten lige så ofte en overnatning, som kvinderne gør, og det gennemsnitlige antal overnatninger pr booking ligger også meget tæt op ad hinanden.

Ifølge Analyse Danmark er solferie den ultimative rejsedrøm for 34% af danskerne, mens 29% foretrækker en storbyferie og 11% er på udkig efter en sporty oplevelse.

Undersøgelsen viser at 45% af kvinderne drømmer dagligt eller flere gange ugentligt om at rejse væk. 25% af mændene drømmer dagligt eller flere gange ugentligt om at rejse væk.

41% af kvinderne tager aldrig på spontane get-aways. Det tilsvarende tal for mænd er 29%. For 61% af kvinderne er økonomi den primære barriere for den spontane rejse. Blot 44% procent af mændene betragter økonomi som en barriere.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.