Kvinderne har magten

En ny undersøgelse dokumenterer det, vi måske gik og forestillede os. At det i særdeleshed er kvinderne, der bestemmer, hvor rejsen skal gå hen. 55% af dem, der booker rejsen, er kvinder, mens 45% er mænd. Undersøgelsen er foretaget på baggrund af det totale rejsesalg hos Apollo i 2008. Og tendensen for bestillingerne for dette år taler samme sprog:

 

”Kvinden er den, der tager ansvar for familiens ferie, hvor det tidligere i højere grad var manden. For bare fem-seks år siden var hovedparten af dem, der bestilte rejser, mænd, men nu ser vi en tydelig markering af, at et skifte er en realitet. Det ligger meget højt på kvindernes agenda at arrangere ferien og på den måde sikre, at alle får koblet af og nydt hinanden”, siger Jan Lockhart, adm. dir. hos Apollo.

 

”Når vi spørger hvordan adfærdsmønstret er forud for booking, får vi som regel at vide, at kvinden tager initiativ til at planlægge ferien, men at hun efter egen research involverer familien. De taler om mulighederne, ser rejsemål og hoteller på Google Earth og på Apollos hjemmeside. Herefter booker kvinden – de fleste over nettet”, slutter Jan Lockhart.

Skrevet af Flemming Juul