Kystbyer med ny digital turist service

Et samarbejde mellem flere lokale aktører har betydet, at der fra sommer tilbydes gratis internet til alle, der besøger Hvide Sande og Søndervig på Jyllands Vestkyst.

Ordningen betyder rent praktisk, at man via en simpel login-funktion, som på hoteller og caféer, sendes direkte på nettet hvor man kan surfe, tjekke mail eller finde information om området og dens tilbud. Det gratis internet vil fysisk være til stede i centrum af de to byrum og giver adgang fra stranden i Søndervig og fra Sydstranden i Hvide Sande.

Henning Davidsen, Holmsland Klit Turistforening: ”Vi ved at, tyskerne er meget tilbageholdende med at bruge de mobile enheder på nettet af frygt for høje priser. Gratis internet i byrummene er derfor en unik service, som betyder en klar konkurrencefordel”.

Etableringen finansieres i et samarbejde mellem Holmsland Klit Turistforening, Hvide Sande Havn og midler fra Fiskeri LAG’en i Vestjylland. Driften klares af Søndervig Centerforening, Foreningen Havnen i Hvide Sande og Erhvervssamvirke Vest. Ringkøbing Fjord Turisme har købt sig adgang til at være landingpage – altså den side, man automatisk bliver ledt ind på efter login.

Projektet giver også handelsdrivende helt nye muligheder for at arbejde med for eksempel etablering af QR koder med link til webshops, specielle tilbud eller konkurrencer.

Den tekniske løsning leveres af Dansk Kabel TV. Koblingen mellem Dansk Kabel TV og de lokale aktører på destinationen blev etableret gennem det regionale konsortium iKRAFT.