Lammefestival i Sydvestjylland

Det sker med ni dages Lammefestival i regionen, med det formål at sætte fokus på de velsmagende marsk- og vadehavslam og andre lokale delikatesser. I år introduceres en udendørsmiddag ’Naturen til bords’ med kokkene Paul Cunningham og Jacob Justesen.

 

Blandt de øvrige lokale delikatesser er for eksempel østers, muslinger og hesterejer, der findes i rigelige mængder ud for Rømø, Fanø og Ribe. Hertil kommer fede vadehavsstude, lufttørret skinke, økologisk ost, marskhonning og lokal bryg. Særlig kendt er dog lammekødet, der har en unik smag som følge af de salte vadehavsenge, dyrene græsser.

 

Bag festivalen fra den 9. til den 17. juni står Sydvestjyske Smagsoplevelser og turistcheferne i de fem kommuner Varde, Vejen, Esbjerg, Fanø og Tønder. Festivalen fandt sted for første gang i fjor, hvor den blev en stor succes.

Skrevet af Flemming Juul