Lave forventninger til sommeren hos hoteller og restauranter

I alt 38 pct. svarer, at de forventer tilbagegang i antallet af gæster i forhold til sommeren 2008, mens 39 pct. forventer fald i omsætningen.Mest udtalt er pessimismen hos kursus- og konferencesteder, hvor 60 pct. forventer et fald i både gæster og omsætning sammenlignet med sidste år. Men også blandt hoteller, kroer og restauranter er der lave forventninger til sommersæsonen. 44 pct. af hotellerne forventer færre gæster og 41 pct. en lavere omsætning. Hos kroerne regner 44 pct. med færre gæster og 51 pct. med mindre omsætning, mens 41 pct. af restauranterne forventer færre gæster, og 42 pct. tror på lavere omsætning.

 

– I svære tider ved vi, at det er mødeaktivitet, efteruddannelse af medarbejdere og forretningsfrokoster ude, som virksomhederne først skærer ned på. Hertil kommer, at turisterne i stigende grad vælger Danmark fra. Hvis man gav virksomheder mulighed for at afløfte moms ved køb af overnatninger og restaurantydelser, ligesom man gør i vores nabolande, ville det i hvert fald give os nogle bedre vilkår at konkurrere på, siger Lone Njor Hulth.

 

De mest positive forventninger til sommersæsonen er i kategorien caféer og værtshuse. Her tror 50 pct. på fremgang i antallet af gæster og 56 pct. på en højere omsætning. -Der er ingen tvivl om, at lavkonjunkturerne får nogle gæster til at skifte det lidt dyrere måltid ud med et lidt billigere alternativ. Og her passer caféburgeren godt ind i et lidt strammere feriebudget, siger Lone Njor Hulth.

Skrevet af Webredaktionen

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.