Lavere billetpriser får flere med færger

faerge2Både Samsø, Læsø, Fanø og Ærø har haft betydelig vækst i passagertallet, efter det såkaldte landevejsprincip blev indført.

Folketinget har bevilget 95 millioner kroner årligt til formålet. Det er nok til at sætte priserne ned i de måneder, der grænser op til højsæsonen, men ikke i vinterperioden, skriver avisen.dk.

”Vi har haft boost i trafikken, efter taksterne blev sat ned. Vi får mange flere nye gæster ind”, siger færgedirektør Carsten Kruse fra Samsø til Ritzau.

Øerne kæmper for trafikal ligestilling – kendt som landevejsprincippet. Det vil sige, at det skal koste det samme at sejle en kilometer med færge, som det koster at køre en kilometer på landevej. Hvis man fastholder de høje priser i højsæsonen, hvor der i forvejen er godt salg, kan man gennemføre trafikal ligestilling resten af året for omkring 133 millioner kroner årligt, viser en rapport fra Social- og Indenrigsministeriet.

Der mangler altså 38 millioner kroner i forhold til, hvad der er afsat. Dem håber øerne kommer med på næste års finanslov.

Læsøs borgmester, Tobias Birch Johansen, siger, at nedsættelsen af færgepriser er det største, der er sket for væksten på Læsø, så længe han kan huske: ”Når Folketinget og regeringen kan se, at vores argumentation var i orden, så kan jeg ikke se noget til hinder for at gennemføre det for hele året – bortset fra skolernes sommerferie”, siger han.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.