Lavere priser på sommerhuse

Sommerhusene har længe holdt stand mod fald i priserne, men en uheldig kædereaktion med udspring i den tyske økonomi kan få billedet til at vende. Sådan lyder det fra cheføkonomerne i både Saxo Bank og Handelsbanken.
Tal fra Danmarks Statistik viser, at prisen på sommerhuse faldt med 2,2 procent i årets første kvartal, og det kan blive meget værre, mener Christian Tegllund Blaabjerg fra Saxo Bank og Jes Asmussen fra Handelsbanken. 
»Sommerhusene vil for alvor falde i værdi de næste år. Og det skyldes den tyske økonomi. Et sommerhus i rimelig stand koster 1.000 euro at leje i højsæsonen. Jeg tror, at det er for meget for tyskerne. Det er kun et spørgsmål om tid, før tyskerne begynder at udeblive, fordi den tyske økonomi er på vej ind i en recession,« siger Christian Tegllund Blaabjerg. 
Christian Tegllund Blaabjerg vurderer, at priserne på sommerhuse vil falde med 10 pct. i det kommende år, mens faldet over tre år kan blive så stort som 20 til 25 pct.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.